Προμηθέας – Μπουργκ 89-75: Με… φόρα στα προημιτελικά (hls)

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, καταφέρνοντας έτσι να ελέγξει το ρυθμό και με πρωταγωνιστές τους Κάουαν, Κουλμπόκα και Κόντιτ να φτάσει στη νίκη-πρόκριση επί των Γάλλων.

Οι βάσεις μπήκαν από την πρώτη κιόλας περίοδο, όπου ο Προμηθέας μπήκε… φουριόζος και κατάφερε να δημιουργήσει διψήφια διαφορά (24-13). Η Μπουργκ έβγαλε αντίδραση, όπως αναμενόταν, όμως οι Πατρινοί με «όπλο» την καλή τους άμυνα, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να

ολοκληρώσουν το ημίχρονο από θέση οδηγού (41-33).

Στο δεύτερο μέρος δε βγήκε μπροστά ο Κάουαν, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα κατά κύριο λόγο δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Ο Αμερικανός πήρε το «όπλο» του στην επίθεση και με απανωτά καλάθια έδειξε τον δρόμο, με τους Πατρινούς να μην χάνουν ποτέ το προβάδισμα (61-55), παρότι οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ακόμη και στο -3 (58-55).

Στην τέταρτη περίοδο ήταν η σειρά του Κόντιτ να πιάσει… δουλειά και να βάλει τέλος στις ελπίδες των Γάλλων να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε απίθανα πράγματα σε άμυνα και επίθεση και ο Προμηθέας «κλείδωσε» τη νίκη (89-75) και την πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup, εκεί όπου τον περιμένει η Προμετέι.

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση από τον MVP, Άντονι Κάουαν με 20 πόντους, 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ, με τον Κουλμπόκα να προσθέτει 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον Κόντιτ να συνεισφέρει, ειδικά στην τέταρτη περίοδο με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 μπλο. Οι Πελός (12 π., 10 ρ.) και Φλόιντ (16 π.) ξεχώρισαν για τη γαλλική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-33, 61-55, 89-75

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα