Πρόκριση σε ματς - θρίλερ για την Ζενίτ και ήρωα τον Αζμούν!

Η Ζενίτ νίκησε με 3-1 την Φενέρμπαχτσε κατορθώνοντας να ανατρέψει το σκορ της ήττας στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς στην Αγία Πετρούπολη, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Ρωσίας καθώς μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Αργεντίνος Ντρίουσι σέντραρε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ιρανός Αζμούν έστρωσε με το στήθος στον Οζντόεφ κι ο 26χρονος μέσος έκανε το 1-0.

Αυτό το γκολ έδωσε ώθηση στους
γηπεδούχους που πίεσαν για κάτι καλύτερο φθάνοντας σε ένα δεύτερο γκολ που είχε ξανά ως αφετηρία μια κίνηση του Ντρίουσι από τα αριστερά. Ο Αζμούν αξιοποίησε την μεταβίβαση κάνοντας το 2-0 στο 37ο λεπτό.

Η αντίδραση της Φενέρμπαχτσε ήταν εκεί που έπρεπε. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος όταν ο Μεχμέτ Τοπάλ κινήθηκε από πλάγια δεξιά προς τον κάθετο άξονα , στο ύψος της μεγάλης περιοχής και μ’ ένα δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία. Με αυτό το υπέροχο γκολ έγινε το 2-1.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ρωσίας είχε την υπεροχή αναζητώντας το γκολ της πρόκρισης. Ο Αζμούν δημιουργούσε, όμως οι συμπαίκτες του δεν έβρισκαν στόχο στην τελική προσπάθεια.
Μια σπουδαία ευκαιρία έχασε κι ο γνωστός μας Ρόμπερτ Μακ στο 69ο λεπτό.

Η λύτρωση της Ζενίτ προέκυψε από λάθος της άμυνας της Τουρκικής ομάδας. O Αζμούν «τιμώρησε» την ολιγωρία της κι απέναντι στον γκολκίπερ Τεκίν έκανε το 3-1 στο 76ο λεπτό.

Στην συνέχεια η Φενέρμπαχτσε ρίσκαρε προκειμένου να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Στον ανοιχτό χώρο η Ζενίτ έβγαλε καλές αντεπιθέσεις δίχως να πετύχει κάτι άλλο..

F/T - WE'RE THROUGH! #ZenitFenerbahce 3-1. Ozdoev and an Azmoun brace put up through pic.twitter.com/NppjUZ8FBk

— FC Zenit in English
Keywords
Τυχαία Θέματα