Προκρίνεται στο Κίεβο

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη από τη Ντιναμό στην πρώτη από τις δύο μάχες με στόχο την πρόκριση στους "16" του Europa League. Παρά το γεγονός όμως ότι απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, έμεινε στο 1-1 με τους Ουκρανούς και θα διεκδικήσει πλέον την πρόκριση μέσα στο Κίεβο την επόμενη Πέμπτη (22/2). Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο ποδοσφαιριστής που μπήκε και άλλαξε την εικόνα του ματς για την Ένωση, αφού από τη στιγμή που

πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο, λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου, έκανε άνω - κάτω τους φιλοξενούμενους και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για το γεγονός ότι η ΑΕΚ παραμένει "ζωντανή" στην υπόθεση πρόκριση. Σκόρερ του Δικεφάλου ο Άστριτ Αϊντάρεβιτς ο οποίος αποτέλεσε τη "χρυσή" αλλαγή του Χιμένεθ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθεπεφύλασσε εκπλήξεις στην αρχικήενδεκάδα, επιλέγοντας τον Μπάρκα σταδοκάρια και τους Γκάλο, Μπακάκη,Λαμπρόπουλο και Βράνιες στην άμυνα.Σιμόες και Γαλανόπουλος πήραν θέση στημεσαία γραμμή, με την τριάδα μπροστάτους να αποτελείται από τους Κλωναρίδη,Μπακασέτα και Λιβάια πίσω από τονΓιακουμάκη.

Ο Αλεξάντρ Χάτσκεβιτςαπ' την πλευρά του επέλεξε σύστημα4-2-3-1 για τη Ντιναμό Κιέβου με τον Μπόικοστην εστία και τους Κεντζιόρα, Χατσερίντι,Κανταρ και Μόροζιουκ στην άμυνα. Σεπέλιεφκαι Μπουγιάλσκι έπαιξαν στο κέντρο, μετους Γκονσάλες, Γκάρμας και Τσιγκάνοφστην επιθετική τριάδα πίσω από τονΖούνιορ Μοράες.

Αντί να προηγηθεί, κατάφερε να μείνει πίσω στο σκορ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερααπό τη Ντιναμό στον αγωνιστικό χώρο,αλλά η πίεση στην αντίπαλη περιοχή δεναπέδωσε καρπούς για την ομάδα του ΜανόλοΧιμένεθ. Ο Γκάλο είχε σέντρα σουτ στο13' με τον Μπόικο να διώχνει τη μπάλα, ενώπέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάια έπιασεαδύναμο γυριστό σουτ από το ύψος τηςμικρής περιοχής.

Αντίθετα με τη ροή τουαγώνα η Ντιναμό πήρε προβάδισμα στοσκορ, με τον Τσιγκάνκοφ στο 19ο λεπτό,μετά από αποτυχημένη προσπάθεια τουΜπακάκη να ανακόψει τον Γκονσάλες σταδεξιά. Ο τελευταίος έκανε σέντρα και οεξτρέμ των Ουκρανών που βρέθηκε στηνκαρδιά της περιοχής έκανε το 0-1.

Παρά το γκολ που δέχθηκε,η ΑΕΚ ανέκτησε την κατοχή της μπάλας,δίχως όμως να καταφέρει ως το φινάλετου α' ημιχρόνου να δημιουργήσειπροβλήματα στον Μπόικο. Αντίθετα πρόσθεσεδύο “πονοκέφαλους” ενόψει της ρεβάνς,αφού η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο ΜάρκοΛιβάια (ζήτησε πέναλτι, αλλά το ριπλέιέδειξε ότι δεν υπάρχει επαφή) και οΌγκνιεν Βράνιες θα τους στερήσει τησυμμετοχή από το ματς της επόμενηςΠέμπτης (22/3) στο Κίεβο. Η Κάρλος ΝτελΘέρο πάντως θα μπορούσε να δώσει πέναλτιστην ΑΕΚ, όταν στο 31ο λεπτό ο Σεπέλιεφτράβηκε εντός περιοχής τον Λαμπρόπουλο.


Λύτρωση από Λάζαρο καιΑϊντάρεβιτς

Ίδια εικόνα και στο β'ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μπαίνει καλύτερααπό τη Ντιναμό και ως το τέλος τουπαιχνιδιού ήταν η μοναδική ομάδα πουέψαξε το γκολ, αφού οι Ουκρανοίπεριορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Με τηνείσοδο μάλιστα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλουη ελληνική ομάδα έγινε ακόμα πιο απειλητική στηνάμυνα των Ουκρανών. Ο διεθνής μεσοεπιθετικόςμάλιστα έχασε την πρώτη καλή φάση γιατην Ένωση, όταν στο 57' σούταρε δυνατάμέσα απ' την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασεάουτ. Ο Χριστοδουλόπουλος έχασε και τηδεύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου, αφούτο φάουλ που κέρδισε και εκτέλεσε στο61' δεν βρήκε στόχο. Στο 72' ο Γκάλο έφτασεμια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά μετάαπό απευθείας εκτελεση φάουλ ο Μπόικοέπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξεδύσκολα σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας τωνΟυκρανών ενήργησε σωστά και τρία λεπτάαργότερα όταν απομάκρυνε τη μπάλα έπειτααπό διαγώνιο σουτ του Λιβάια μέσα απότην περιοχή. Ίδια αντίδραση για τονΜπόικο και 76' όταν έδιωξε σε κόρνερμετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ τουΧριστοδουλόπουλου. Το γκολ της λύτρωσηςγια την Ένωση που την κρατάει “ζωντανή”στη μάχη της πρόκρισης προήλθε από ταπόδια του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της.

Ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε στο 80ολεπτό και ο Αϊντάρεβιτς, μόνος ανενόχλητοςστην μικρή περιοχή ισοφάρισε για τηνελληνική ομάδα, η οποία πάλεψε ακόμα και για την ανατροπή δίχως να τα καταφέρει.

Ο Ισπανός διαιτητήςΚάρλος Ντελ Θέρο “κιτρίνισε” τους:Χατσερίντι, Λιβάια, Γκάρμας, Βράνιες,Σεπέλιεφ και Μοράες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος,Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79'Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης(51' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια, Γιακουμάκης(57' Αραούχο).


Ντιναμό Κιέβου (ΑλεξάντρΧάτσκεβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι,Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι,Τσιγκάνοφ, Γκάρμας (Μπεσέντιν), Γκονσάλες,Μοράες (91' Σαπαρένκο).



Η εξέλιξη του ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Κιέβου για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, από το match center του novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα