Πρώην developers της Telltale δημιουργούν καινούριο studio

AdHoc COO: "Τα Live-action interactive games δεν είναι novelty, αλλά ανεξερεύνητο έδαφος."

Αρκετοί πρώην προγραμματιστές της Telltale Games έχουν ιδρύσει μια νέα εταιρεία ανάπτυξης, το AdHoc Studio.

Σύμφωνα με τo Variety, τέσσερις πρώην

προγραμματιστές τξς Telltale επανενώθηκαν για να σχηματίσουν την AdHoc, με την πρόθεση να συνεχίσουν την κληρονομιά τους για την δημιουργία αφηγηματικών παιχνιδιών. Ενώ οι λεπτομέρειες για το πρώτο τους έργο δεν έχουν αποκαλυφθεί, "η ομάδα υπονοεί έντονα ότι" θα είναι "μια διαδραστική live-action εμπειρία".

«Το να δημιουργείς διαδραστικές εμπειρίες με πραγματικούς ηθοποιούς στην οθόνη είναι κάτι για το οποίο πάντα συζητούσαμε», δήλωσε ο Chief Creative Officer της AdHoc, Pierre Shorette. "Όλοι έχουμε παρελθόν και ενδιαφέρον σε ταινίες και την τηλεόραση. Συνδυάζοντας έτσι αυτό, με την εμπειρία μας στα παιχνίδια, μπορούμε να σας πούμε ότι είναι κάτι που ερευνούμε τώρα".

Ο Shorete ανέφερε επίσης τις πρόσφατες κινήσεις στην αγορά ψυχαγωγίας ως κίνητρο για το σχηματισμό του στούντιο. "Αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε στο χείλος μιας μεγάλης μετατόπισης στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα media, όπου οι γραμμές μεταξύ ταινιών, τηλεόρασης και παιχνιδιών αρχίζουν να θολώνουν", δήλωσε ο Shorette,

"Με πλατφόρμες streaming στα σπίτια μας και τα κινητά τηλέφωνα στις τσέπες μας είμαστε σε αυτή τη μοναδική στιγμή που το εμπόδιο για την είσοδο στην αλληλεπίδραση έχει εξαφανιστεί. Έτσι, όπως μια ομάδα ανθρώπων των οποίων η εμπειρία προέρχονται από το να δημιουργούν Interactive Narrative τίτλους, αισθανόμαστε πως τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να σχηματίσουμε ένα στούντιο που εστιάζει στη δημιουργία περιεχομένου για ένα νέο χώρο. "

Υβριδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας όπως το Bandersnatch και η ιστορία του, έχουν αναβιώσει και έχουν κερδίσει θετική κριτική, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ακριβώς ποια μορφή θα πάρει το νέο έργου της AdHoc.

Αρκετά από τα ιδρυτικά μέλη της AdHoc, όπως ο Dennis Lenart, ο Nick Herman και ο Pierre Shorette, προηγουμένως είχαν αφήσει την Telltale για την Ubisoft. Ο Herman και ο Lenart υπήρξαν δημιουργικοί διευθυντές στην Telltale, ενώ ο Shorette ήταν director of writing. Ο Herman υπηρετεί πλέον ως Chief Operating Officer για την AdHoc, ενώ ο Lenart εκπληρώνει το ρόλο του Chief Technology Officer, ο Shorette υπηρετεί ως Chief Creative Officer και ο πρώην συγγραφέας Michael Choung είναι CEO.

Σύμφωνα με τον Herman, η ομάδα συζήτησε πρώτα να σχηματίσει ένα νέο στούντιο, ενώ ήταν ακόμη στην Telltale και ήλπιζαν να δημιουργήσουν ένα νέο στούντιο κάτω από την ομπρέλα της Ubisoft. Όταν δεν συνέβη αυτό, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μόνοι τους και να φτιάξουν την AdHoc. Ένας λόγος για τον οποίο η ομάδα επέλεξε ένα μικρότερο στούντιο, αντί για ένα με την υποστήριξη μιας μεγάλης εταιρείας όπως η Ubisoft, ήταν η ευελιξία.

"Το να εξηγείς κάτι που τελικά χρειάζονται να καταλάβουν και να εγκρίνουν πενήντα άτομα σημαίνει ότι πολλές από τις πιο περιπετειώδεις ή επικίνδυνες ιδέες συχνά πεθαίνουν νωρίς, για διάφορους λόγους", δήλωσε ο Lenart σε συνέντευξή του στο Variety. "Αν είμαστε μόνο οι τέσσερός μάς, θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε άγνωστα νερά ».

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceΝέο Premium Currency χρησιμοποιεί το MixerΤο Amazon δουλεύει σε καινούργια υπηρεσία streamingΦεύγει οριστικά ο Mike Morhaime

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα