Η Activision Blizzard φαίνεται να ετοιμάζει μαζικές απολύσεις

Ίσως αγγίξουν τις εκατοντάδες.

Η Activision Blizzard σχεδιάζει να αναγγείλει περικοπές θέσεων εργασίας, που θα μπορούσαν να "αριθμούν εκατοντάδες" μετά από την πτώση των πωλήσεων για την εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για τίτλους όπως Call of Duty και Overwatch.

Όπως αναφέρει το Bloomberg,

η ανακοίνωση αυτών των απολύσεων θα μπορούσε να έρθει την Τρίτη και είναι "μέρος μιας αναδιάρθρωσης που αποσκοπεί στη συγκέντρωση των λειτουργιών και την αύξηση του κέρδους".

Οι μετοχές της Activision Blizzard υποχώρησαν περί το 2,5% την Παρασκευή και προωθούν την ιστορία που αναγνωρίστηκε σε μια τηλεδιάσκεψη του Νοεμβρίου, ότι μερικοί βασικοί τίτλοι, όπως το Overwatch και το Hearthstone, είχαν μείωση στους χρήστες ή έμειναν σταθερά.

Επιπλέον, αφού το Destiny 2: Forsaken δεν πήγε τόσο καλά όσο ήθελε η εταιρεία, χωρίστηκε με τον προγραμματιστή Bungie και το Destiny IP, το οποίο θα μπορούσε να "μειώσει τα ετήσια έσοδα μέχρι και 400 εκατομμύρια δολάρια".

Ο Jason Schreier του Kotaku έχει επίσης αναφέρει ότι αυτές οι απολύσεις αναμένεται να είναι "κυρίως σε τμήματα ανάπτυξης εκτός παιχνιδιών, όπως εκδόσεις, μάρκετινγκ και πωλήσεις".

Ο Schreier σχολιάζει επίσης ότι αυτές οι απολύσεις μπορεί να συμβαίνουν κυρίως στη Blizzard, αλλάζοντας ορισμένους από τους ρόλους στην Activision, "μειώνοντας περαιτέρω την αυτονομία της Blizzard".

Παρόλο που το Call of Duty: Black Ops 4 ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σε πωλήσεις το 2018, πέρυσι έφερε και κάποια αμφιλεγόμενα νέα, όπως η αντίδραση που έφερε ο mobile τίτλος Diablo: Immortal και η αποχώρηση ορισμένων κορυφαίων στελεχών.

Η Activision Blizzard δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει τέτοια προβλήματα, καθώς η EA είχε πρόσφατα ένα δύσκολο οικονομικό τρίμηνο και ελπίζει ότι το Apex Legends και το Anthem θα το βοηθήσουν στο μέλλον.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceΑλλαγές και καινούργιο περιεχόμενο στο Call of Duty: Black Ops 4Το Battle Royale Mode του Call of Duty θα έχει δωρεάν δοκιμή για μερικές μέρεςΒγήκε το Update 1.10 για το Call of Duty: Black Ops 4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα