Πρίντεζης: «Θα πω περήφανα το αντίο»

Ο Γιώργος Πρίντεζης εμφανίστηκε συνειδητοποιημένος σχετικά με τον χρόνο που του απομένει στο μπάσκετ και τόνισε πως είναι προετοιμασμένος για το «αντίο» της καριέρας του. Ο Έλληνας παίκτης υπογράμμισε πως δε θα παρατείνει την καριέρα του, ενώ συμπλήρωσε πως πρώτος στον Ολυμπιακό είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Επίσης, δήλωσε πως δεν του χαρίστηκε τίποτα στην καριέρα του.

Αρχικά, ο Πρίντεζης δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αν και συναισθηματικός, είμαι ένας πολύ συνειδητοποιημένος
άνθρωπος και αυτό αφορά ακόμη και το αντίο μου, όταν κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Πρόκειται για μια νομοτελειακή και αναπόφευκτη κατάσταση, την οποία δεν αντιμετωπίζω με τρόμο. Έχω το γνώθι σαυτόν και δεν σκοπεύω να ξεχειλώσω την καριέρα μου κυνηγώντας ανεμόμυλους! Θα πω περήφανα το αντίο».

Στη συνέχεια, δήλωσε για την καριέρα του: «Δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ούτε κώλωσα. Μέχρι τα 26 χρόνια μου δεν μου χαρίστηκε τίποτε, δεν βρήκα στρωμένο τραπέζι και όλα τα διεκδίκησα με μόχθο. Είδα τον εαυτό μου να είναι ο 15ος παίκτης της ομάδας, να γίνεται 12ος, 10ο, 5ος, 2ος και πάει λέγοντας».

Όσον αφορά στο γιατί δεν είναι πρώτος στον Ολυμπιακό τόνισε: «Διότι πρώτος στον Ολυμπιακό είναι ο Σπανούλης, όλοι οι υπόλοιποι έρχονται και παρέρχονται στην ιεραρχία της μιας βραδιάς».

Ο Πρίντεζης μίλησε και για την προσπάθεια της εθνικής για πρόκρισης στο παγκόσμιο κύπελλο του 2019: «Αν είμαστε πλήρεις, προετοιμαστούμε καλά, βρούμε τους ρόλους μας και επιστρέψει ο Αντετοκούνμπο, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Πέρυσι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για την απουσία του Γιάννη, αλλά τον καταλαβαίνω, διότι προφανώς στο μυαλό του φαίνεται πολύ κουραστικό να παίζει μπάσκετ επί έντεκα μήνες. Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο και ασύλληπτο μέγεθος, που το νυχάκι του να πονέσει, θα πέσουν πάνω του δέκα γιατροί».

Ο παίκτης του Ολυμπιακού τόνισε πως ήταν όνειρό του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ συναισθηματικός και παραδοσιακός τύπος και δεν αλλάζω εύκολα συνήθειες, περιβάλλον, φίλους. Εκείνη τη στιγμή συγκινήθηκα διότι συνειδητοποίησα ότι κατά 99% θα τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, κάτι που το ονειρευόμουν από μικρός και με πήραν τα ζουμιά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον σεβασμό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του: «Γιατί με σέβονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού; Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι εκτιμούν τον τρόπο που παίζω, το ότι δεν προκαλώ και είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα