«Ξεματιάστρα» για Μήτρογλου, καμπανάκι για Σκίμπε

Χωρίς τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα η Ελλάδα του Μίκαελ Σκίμπε είχε αναδεχθεί ισόπαλη 0-0 με την Εσθονία ένα χρόνο πριν (31/817) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας και μάλιστα εντός συνόρων.

Με τον Μήτρογλου και τον Φορτούνη (είναι σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή της περιόδου) η Ελλάδα πέρασε νικηφόρα από το Ταλίν το περασμένο Σάββατο στην πρεμιέρα του Nations League,
την διοργάνωση της… δεύτερης ευκαιρίας, κόντρα στην ίδια ομάδα που μας ξέρει και την ξέρουμε.

Ωστόσο η Ουγγαρία, που αντιμετωπίζουμε αύριο στη Βουδαπέστη, δεν είναι Εσθονία και ο Σκίμπε οφείλει να είναι σε καλύτερη βραδιά από ότι προχθές, κυρίως σε επίπεδο αλλαγών μέσα στο ματς.

Και φυσικά ο Μήτρογλου να είναι καλά για να μπορεί να αγωνιστεί, αφού μετά από αυτόν στο κουτί της αντίπαλης άμυνας κοιτάμε το… χάος!

Η Ουγγαρία ήταν 3η στον όμιλό της για τα προκριματικά του Μουντιάλ πίσω από Πορτογαλία και Ελβετία. Κι αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος φημίζεται για την άμυνά της και κράτησε την επίθεση των Ούγγρων στο μηδέν, οι Ελβετοί δέχθηκαν συνολικά πέντε γκολ.

Στην Ουγγαρία το ματς έληξε 2-3 υπέρ των φιλοξενούμενων και στην Ελβετία η ομάδα του Πέτκοβιτς επικράτησε 5-2. Ναι, οι Ούγγροι έχασαν, αλλά βρήκαν τρόπο να πετύχουν 5 γκολ στην άμυνα της Ελβετίας.

Την ίδια στιγμή είδαμε την Βίντι να δυσκολεύει την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ περισσότερο από ότι η Σέλτικ.

Θεωρώ λοιπόν, ότι αύριο η Εθνική μας θα χρειαστεί περισσότερα από 20 λεπτά καλής απόδοσης για να πάρει τρεις ακόμα βαθμούς στην προσπάθειά της να πάει ψηλά στη νέα διοργάνωση της UEFA.

Και ο Σκίμπε πιο καθαρή σκέψη στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα για να πάρει η Ελλάδα το απόλυτο στο ξεκίνημα του Nations League, μέχρι να πάμε στην 3η αγωνιστική της 12ης Οκτωβρίου, όπου το σύνολο των διεθνών μας θα είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα