Πως από το ζενίθ, βρέθηκε στο ναδίρ η Μάντσεστερ Σίτι;

Για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, μια ομάδα που διαχειρίζεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει χάσει τρία συνεχόμενα ματς. Μετά από μια εκπληκτική πορεία στα πρώτα τρία τέταρτα της σεζόν, όλα στράβωσαν την τελευταία εβδομάδα για την Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της κριτικής.

Μετά από μια σειρά από σφάλματα στην τακτική που καταλογίστηκαν στον Καταλανό τεχνικό και δεν άφησαν την Μπάγερν Μονάχου να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γκουαρδιόλα κατηγορήθηκε εκ
νέου για την αλλαγή του συστήματος της Σίτι πριν από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας στο Άνφιλντ.
Η απόφαση να αντικατασταθεί ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τον Γκουντογάν, είχε ως στόχο να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, αλλά τελικά απλώς δημιούργησε σύγχυση στον Κάιλ Γουόκερ και μείωσε την επιθετική απειλή της δεξιάς πλευράς.

Μέχρι τη στιγμή που η Λίβερπουλ έφτασε στο «Eithad» για το δεύτερο ματς, η Σίτι κυνηγούσε ένα έλλειμμα με 3-0 και ο Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε άλλο σχηματισμό. Το σύστημα 3-4-3 λειτούργησε καλά στο ξεκίνημα, αλλά όχι καθ΄όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.
Κοιτάζοντας κανείς συνολικά την εικόνα της Σίτι εφέτος, μοιάζει να μην έχει εξήγηση πως μία ομάδα που είχε τέσσερις ήττες στα 47 πρώτα παιχνίδια της, υπέστη τρεις ήττες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Πολλοί λένε ότι θα μπορούσε ο Γκουαρδιόλα να διαχειριστεί την κούραση κάποιων βασικών του παικτών λίγο καλύτερα. Πάρτε ως παράδειγμα τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος μέχρι το Σάββατο είχε ξεκινήσει κάθε παιχνίδι στην Premier League. Δεδομένου ότι η Σίτι είχε ουσιαστικά «καθαρίσει» το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο, θα έπρεπε ίσως ο Γκουαρδιόλα να έχει διαχειριστεί τον παίκτη λίγο πιο λογικά.

Συνολικά, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε κάμψη στους αριθμούς των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα κάλυψε 107.6χλμ και έκανε 517 σπριντ, κάτω από τους μέσους όρους της σεζόν που ήταν 109.4χλμ και 544.σπριντ.
Η αγωνιστική πτώση προς το τέλος της σεζόν ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα και στη Μπάγερν Μονάχου του Γκουαρντιόλα.

Σε συνδυασμό με την πτώση στην απόδοση της Σίτι ήρθε να προστεθεί και η απουσία του Σέρχιο Αγουέρο.
Πριν τραυματιστεί τον περασμένο μήνα, ο Αργεντινός σκόραρε 30 γκολ σε 36 αγώνες. Οποιαδήποτε ομάδα χάσει έναν τέτοιο επιθετικό είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να απορροφήσει την απουσία του για ένα τόσο σημαντικό διάστημα.
Οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία είναι πολλές. Έστω και αν δεν μπορεί να σταθεί μόνο εκεί οι άνθρωποι της Σίτι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν. Το πρώτο γκολ του Σαλάχ στο ματς του Άνφιλντ ήταν οφσάιντ, το γκολ του Ζεζούς χθες βράδυ έπρεπε να μετρήσει ενώ έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε ανατροπή του Ραχίμ Στερλίνγκ από τον Άντριου Ρόμπερτσον.

Το επόμενο βήμα για τη Σίτι είναι ένα ταξίδι στο Wembley για να παίξει με την Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου. Μία ήττα θα σήμαινε ότι ο Γκουαρδιόλα θα χάσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα. Πόσες πιθανότητες θα δίνατε γι΄αυτό πριν από μία εβδομάδα;
Keywords
Τυχαία Θέματα