Πονίτκα: «Με λίγη παραπάνω τύχη θα ήμασταν μπροστά με 2-0 στους τελικούς» (vid)

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματέους Πονίτκα μετά τον 2ο τελικό της Basket League:

«Πρώτα από όλα ήμουν πολύ θυμωμένος μετά το πρώτο ματς. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, παίζαμε καλά, αλλά κάναμε σημαντικά λάθη και χάσαμε. Με λίγη παραπάνω τύχη θα ήταν 2-0 για εμάς. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη.»

Για το αν επηρεάζει τους παίκτες ένα

σερί 14 ηττών από τον «αιώνιο» αντίπαλο:

«Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Προσπαθούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι και να διεκδικούμε νίκες, ακόμη και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Ακόμη και αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, ακόμη και αν το ματς κρίνεται στο τελευταίο σουτ. Συνήθως όταν φτάναμε στο τέλος χάναμε τα ματς, αλλά σήμερα η ομάδα έδωσε και την ψυχή της, πάλεψε πολύ και δέχθηκε μόλις 65 πόντους από τον Ολυμπιακό. Μία σπουδαία επίδοση αμυντικά. Προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την «κατάρα» των 14 παιχνιδιών, μένοντας ενωμένοι. Τώρα το σερί είναι υπέρ μας 1-0 και ίσως ήρθε η ώρα να το διευρύνουμε. Θα δούμε.»

Για το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό:

«Ήμασταν πειθαρχημένοι και πιστέψαμε στο πλάνο. Δεν ψάχναμε ήρωες σήμερα, παλέψαμε, τα δώσαμε όλα, δουλέψαμε σαν ομάδα και πάνω σε αυτά πρέπει να χτίσουμε. Έτσι χτίζεται η νοοτροπία νικητή, πρέπει συνεχίσουμε να τα κάνουμε αυτά γιατί έτσι πρέπει να δουλεύουμε. Κανένας από εμάς δεν έβαλε πάνω από 12 πόντους και αυτό κάτι σημαίνει για εμάς. Αυτό το παιχνίδι, και αυτό στον Πειραιά είναι η απόδειξη ότι είμαστε δυνατοί και ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Αρκεί να γυρίσει η μπάλα και να παίξουμε όλοι για όλους.»

Για το μεγάλο τρίποντο που έβαλε:

«Ο Ολυμπιακός άλλαξε σε όλα τα σκριν, έμεινα με τον Φαλ και το έβαλα. Αλλά αυτό είναι ένα σουτ δικό μου, που το δουλεύω, που το έχω βάλει πολλάκις με την Εθνική Πολωνίας και με τις προηγούμενες ομάδες μου και συνέβη ξανά. Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και τότε αυτό το σουτ μπορεί να αποδειχθεί το σημείο καμπής.»

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού:

«Δεν είχαν τον Βεζένκοφ, τον Σλούκα και τον Γουόκαπ, παίκτες-«κλειδιά». Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα είναι εύκολο, και αυτό να γύριζε μπούμπερανγκ, γιατί ο Ολυμπιακός έχει 9 παίκτες τοπ επιπέδου και είναι μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό στην Euroleague. Έπρεπε και εμείς να αλλάξουμε πράγματα για να καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε.»

Keywords
Τυχαία Θέματα