Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-65: Ισοφάρισε σε 1-1 νίκες απέναντι στον «πληγωμένο» πρωταθλητή (hls+vid)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 67-65 τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό των πλει οφ, στο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε σε 1-1 νίκες, σταμάτησε το αρνητικό σερί των 14 ηττών, ύστερα από 1,5 χρόνο και έμεινε “ζωντανός” στην διεκδίκηση του τίτλου, απέναντι στον “πληγωμένο” αντίπαλο του που δεν είχε τον Σλούκα στην διάθεση του, ενώ στο τρίτο

δεκάλεπτο, ο Ουόκαπ αποβλήθηκε και ο Βεζένκοφ τραυματίστηκε. Το εύστοχο τρίποντο του Πονίτκα στα 17”4 ΄΄έκρινε την νίκη, ενώ είχε προηγηθεί τρίποντο του Παπανικολάου και στην τελευταία επίθεση, ο Μακ Κίσικ αστόχησε από την γραμή των 6.75μ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε σταθερό προβάδισμα του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση στην επίθεση (4/8 τρίποντα) και ενώ αμυντικά περιόρισε τον Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην έχει σκορ και να “κυνηγά” διψήφια διαφορά πόντων. Η άμυνα του Ολυμπιακού, όμως, βελτιώθηκε κατακόρυφα στην δεύτερη περίοδο και με τον Ουόκαπ να γίνεται ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, είχε σερί 0-12, ισοφάρισε σε 27-27 και προηγήθηκε 27-29, χάριν και στις 5 ασίστ του Παπανικολάου με τις τρείς εξ’ αυτών να έχουν αποδέκτη τον Μπολομπόι.

Ο Λι που είχε εφτά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, περιορίστηκε δραστικά από την άμυνα του Ολυμπιακού, δεν σημείωσε πόντο και συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν…μπερδεμένος στις επιλογές και τις αποφάσεις των παικτών του.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε διπλό “πλήγμα” στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Ουόκαπ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για flopping, ύστερα από ενάμισυ λεπτό αγώνα και αποβλήθηκε, γιατί είχε υποπέσει και σε αντιαθλητικό φαουλ στον Λι στο πρώτο ημίχρονο.

Η αποβολή του Τόμας Ουόκαπ:

Κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια και στο 3′ 24” πριν από την λήξη της περιόδου, ο Βεζένκοφ τραυματίστηκε στο πόδι του, ταυτόχρονα με φάουλ που του έγινε από τον Μποχωρίδη, ψηλά στο σώμα του παίκτη του Ολυμπιακού. Έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός…συσπειρώθηκε αγωνιστικά. Με 4 πόντους του Φαλ και καλή άμυνα, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί άμεσα τις σημαντικές απουσίες του, μέχρι το 37′, όταν οι “πράσινοι” για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν 62-60. Λούντζης και Λαρεντζάκης στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, προσπάθησαν αξιόμαχα στην άμυνα τους, ενώ ο αρχηγός τους, Κώστας Παπανικολάου που έπαιξε 40 λεπτά, έκανε ηγετική εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 64-60, ο Παπανικολάου με τρίποντο ανέκτησε το προβάδισμα (64-65) και ο ο Πονίτκα με τρίποντο, επίσης, ξανά πήρε το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (67-65 δτα 17”). Στο ένα δευτερόλεπτο, ο Μακ Κίσικ αστόχησε σε σουτ 3 πόντων.

Δεκάλεπτα: 25-14, 33-35, 51-50, 67-65

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα