Ποιος θα κερδίσει τον «Χρυσό Αλέξανδρο» και μαζί το εισιτήριο στα Όσκαρ;

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται το βραδύ της Κυριακής 10 Μαρτίου, με την προβολή της ταινίας λήξης, αλλά και την απονομή των βραβείων. Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ φιλοξένησε Διαγωνιστικό Τμήμα στο πρόγραμμά του, ενώ και φέτος η ταινία που θα κερδίσει τον «Χρυσό Αλέξανδρο», εισέρχεται αυτομάτως στην shortlist της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, διεκδικώντας μία θέση για την τελική πεντάδα και το Όσκαρ

Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, επέλεξε 28 κορυφαία Φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ταινιών τεκμηρίωσης, που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα Φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον Χρυσό Αλέξανδρο κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ. Κάτι που ενδέχεται να τους οδηγήσει μέχρι και την τελική πεντάδα, διεκδικώντας το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ!

Η αρχή έγινε πέρσι με το εξαιρετικό «Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών» του Σίμον Λέρεν Βίλμοντ. Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση, σ' ένα ήδη καταξιωμένο Φεστιβάλ, που συμπληρώνει 21 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα