Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια σε οπαδό της Ρόμα

Με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών τιμωρήθηκε ένας Ιταλός οπαδός για βίαιη συμπεριφορά πριν από τον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρόμα στις 24 Απριλίου.
Ο Ντανιέλε Σιούσκο, 29 χρονών, παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα επιθετικής συμπεριφοράς ωστόσο δεν ήταν αυτός που ευθύνονταν για τον σοβαρό στο κεφάλι του 53χρονου, Σον Κοξ.

Ωστόσο ο δικαστής στο δικαστήριο Πρέστον Κράουν εξήγησε: «Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια της δικής σου επιθετικής συμπεριφοράς, έτσι είσαι μέρος αυτού».


Το δικαστήριο άκουσε το Σιούσκο να λέει πως ήταν ανάμεσα στους οπαδούς “ultras” της Ρόμα, που είχαν ταξιδέψει για να δουν το ματς.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, έδειξε περίπου 25 οπαδούς στην οδό Γουάλτον Μπρέκ κοντά στο γήπεδο.

«Οι πράξεις σου και οι πράξεις του γκρουπ των Ιταλών, αμαύρωσαν αυτό που επρόκειτο να είναι μια αθλητική και ευχάριστη εμπειρία», είπε ο Δικαστής Μπράουν.
«Εσύ και οι υπόλοιποι Ultras, ήσασταν εξοπλισμένοι με όπλα, όπως ζώνες, αλυσίδες και απειλούσατε τους οπαδούς της Λίβερπουλ».

Οι γιατροί είδαν τον Κύριο Κοξ να πέφτει σε κώμα μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

«Το χτύπημα ήταν καταστροφικό» είπε ο δικαστής.
Ο νεαρός Φίλιπο Λομπάρντι αρνείται πως έχει επιθετική διαταραχή και πως τραυμάτισε η επιτέθηκε στον Κύριο Κοξ.
Keywords
Τυχαία Θέματα