Πλατινί: «Το VAR σκοτώνει το ποδόσφαιρο»

Το πρώην μεγάλο αστέρι της Γιουβέντους και πρώην Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, επιμένει ότι το VAR έχει «σκοτώσει» το ποδόσφαιρο και ότι «δεν έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη» στο παιχνίδι.
Το VAR θεωρείται ευρέως ότι είναι η νεώτερη καινοτομία του ποδοσφαίρου αφού χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στη Serie A και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αλλά ο Πλατινί - ένας μακροχρόνιος κριτικός της τεχνολογίας
- κατέστησε σαφές ότι εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα αυτών που έχουν την εξουσία.
«Το VAR δεν έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ.

«Δεν υπάρχει περιθώριο ερμηνείας, αλλά ακόμα και τότε είναι επικίνδυνο. Υπήρξε VAR στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο για το πρώτο γκολ της Γαλλίας, που προέκυψε από ελεύθερο λάκτισμα, δεν υπήρξε αρχικά φάουλ από τον Κροάτη παίκτη, ενώ για το πέναλτι του Γκριζμάν ήταν ο αξιωματούχος του VAR που κάλεσε τον διαιτητή, ο οποίος έγινε είδος μαριονέτας».

Και συνέχισε τα καυστικά του σχόλια για το VAR
Ποιος ξέρει, ίσως αύριο οι αρχηγοί και οι τερματοφύλακες των ομάδων να έχουν ακουστικά και οι προπονητές να μπορούν να τους μιλήσουν και να τους καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Κάνοντας αυτό, σίγουρα θα σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει ήδη στην ποδηλασία και την F1. Έχουμε ήδη σκοτώσει τους διαιτητές»!
Keywords
Τυχαία Θέματα