Ολοκληρώθηκε το συνέδριο διαιτησίας της Ευρωλίγκας

Στη Λιουμπλιάνα ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο το 27ο συνέδριο για τους διαιτητές της Euroleague Basketball, με περισσότερους από 80 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, το event διοργανώθηκε από το τμήμα διαιτησίας της Ευρωλίγκας, με παρόντες και τους 67 διαιτητές που θα συμμετέχουν σε αγώνες της Ευρωλίγκας και του Γιουροκαπ. Επίσης πήραν μέρος και 15 προπονητές διαιτητών, αλλά και αντιπρόσωποι
από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το NBL της Αυστραλίας. Οι διαιτητές πήραν μέρος σε τεστ φυσικής κατάστασης, βίντεο τεστ και μοιράστηκαν την εμπειρία των προπονητών διαιτησίας αλλά και επίλεκτων καλεσμένων.

Παρών ήταν ο Ζόρντι Μπερτομέου, CEO και πρόεδρος της Euroleague Basketball, ενώ τη δική τους διάσταση έδωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, προπονητής της Ζάλγκιρις και ο Ρόνι Ναν, πρώην διευθυντής διαιτησίας του ΝΒΑ. Ο Ναν μίλισε για τη μηχανική και την επικοινωνία, ενώ ο Γιασικεβίτσιους έδωσε στους διαιτητές την οπτική του προπονητή.

«Οι διαιτητές και οι προπονητές τους αφιέρωσαν αυτό το διάστημα που πέρασαν μαζί για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου τα παιχνίδια να είναι καλύτερα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους οπαδούς» δήλωσε ο Διευθυντής Διαιτησίας της Euroleague Basketball, Ρίτσαρντ Στόουκς. «Η παρουσία του Ρόνι Ναν, ενός παγκόσμια αναγνωρισμένου ονόματος στο χώρο της διαιτησίας, αλλά και του Σάρας, πρώην παίκτη και πρόσφατα προπονητή, βοηθούν τους διαιτητές».

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τα στοιχεία και τα στατιστικά της περασμένης σεζόν και εξέτασαν κάποια θέματα στα οποία έδωσαν βάση οι προπονητές της Euroleague και του Eurocup, όπως το αντιαθλητικό φάουλ. Υπήρξαν επίσης αναθεωρήσεις στο hand-checking, τα σκριν και οι καταστάσεις καθετότητας, αλλά και συγκεκριμένες συνεδρίες για τη διατροφή και την προπόνηση των διαιτητών βάσει του προγράμματος τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα