Πινγκ Πονγκ: Κυπελλούχος Αττικής γυναικών η ΑΕΚ στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Με εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το Τοπικό Κύπελλο Αττικής γυναικών 2023-2024 νικώντας τον Ολυμπιακό με 4-1 μέσα στην έδρα του. Η διοργάνωση είχε προχωρήσει σε ταμπλό των «16», έκλεισε στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό να είναι γηπεδούχος ως 1ο φαβορί κι εκεί η ΑΕΚ

είδε να της βγαίνουν όλα τα πλάνα για να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, έσπασε παράλληλα αήττητο δύο ετών του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ο οποίος είχε γνωρίσει τελευταία φορά την ήττα στις 15/05/2022 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με 3-1 από τον Παναθηναϊκό.

Ο χτεσινοβραδινός αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι gre78.tv, όπως και η απονομή των επάθλων, που ακολούθησε για τις δύο ομάδες. Σε σχέση με τις βασικές τριάδες στο πρωτάθλημα είχαν και οι δύο ομάδες αλλαγές στη σύνθεση. Το βασικό για τον θεσμό και το άθλημα όμως, είναι ότι αγωνίστηκαν σπουδαίες ξένες και ελληνίδες αθλήτριες και πρόσφεραν θέαμα και αγωνία στους δεκάδες φιλάθλους, που βρέθηκαν στην ωραία ανακαινισμένη αίθουσα του πειραϊκού σωματείου. Το Κύπελλο Ελλάδας μπορεί για δεύτερη χρονιά να μη γίνεται στις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον το Κύπελλο Αττικής προχώρησε με τις κορυφαίες ομάδες της Α1 κατηγορίας και χάρισε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ορισμένα συναρπαστικά ματς (όπως και το 4-3 της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά).

Στον τελικό τα τέσσερα πρώτα επί μέρους παιχνίδια κρίθηκαν στα τρία σετ, ωστόσο και στο ομαδικό σκορ 3-1 υπέρ της ΑΕΚ τα πράγματα έμεναν ρευστά. Η Παπαδημητρίου (που στο διασυλλογικό γυναικών μετείχε φέτος μόνο σε αυτή τη διοργάνωση) προηγήθηκε 2-0 σετ της Βουλγάρας Χρίστοβα (η οποία δεν ήταν παρούσα στα ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό) κι αν μείωνε σε 3-2 θα έμπαινε ως φαβορί στον επόμενο αγώνα η παγκόσμιας κλάσης Ουκρανή συμπαίκτριά της, Πεσότσκα (θυμίζουμε ότι προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης). Η Βουλγάρα αθλήτρια της ΑΕΚ όμως, πέτυχε μεγάλη ανατροπή σώζοντας και τρία ματς μπολ στο 4ο σετ και χάρισε το πρώτο τρόπαιο στην γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεση και την αειθαλή Δάνδουλα (τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών τη δεκαετία του ‘90) και σε μία κίνηση τακτικής ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης την τοποθέτησε στη θέση 1. Η ΑΕΚ, που είχε στον πάγκο τον έφορο του τμήματος Νίκο Αλευρομάγειρα, στηρίχτηκε επίσης στην περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού και διπλού γυναικών Γερασιμάτου, όπως και στη φορμαρισμένη Γιόβκοβα, η οποία πριν από λίγες ημέρες εκπροσώπησε τη Βουλγαρία στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα ΟλυμπιακόςΑΕΚ 1-4:

Δέσποινα Δάνδουλα–Καλίνα Χρίστοβα 0-3 (6-11, 7-11, 10-12)

Μαργαρίτα Πετσόσκα–Ιωάννα Γερασιμάτου 3-0 (11-4, 11-5, 11-6)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου–Μαρία Γιόβκοβα 0-3 (4-11, 9-11, 6-11)

Δάνδουλα–Γερασιμάτου 0-3 (9-11, 11-13, 10-12)

Παπαδημητρίου–Χρίστοβα 2-3 (11-8, 11-5, 7-11, 11-13, 9-11)

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο διεθνής διαιτητής Ζαφείρης Πορφύρης, ο οποίος έκανε και την απονομή των επάθλων. Το Κύπελλο Αττικής επανήλθε στο πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ την περίοδο 2021-2022 και στις γυναίκες ήταν νικητής για μία διετία ο Ολυμπιακός. Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση η ΑΕΚ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Στην τρέχουσα σεζόν κατετάγη 3ος ο Παναθηναϊκός. Φέτος επίσης, αποφασίστηκε από την ομοσπονδία να γίνονται όλα τα ματς σε έδρες.

Με τον ίδιο τρόπο έχουν προχωρήσει τα ταμπλό στο Κύπελλο Αττικής ανδρών και το Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ανδρών, ωστόσο ακόμα δεν έχουν οριστεί οι τελικοί. Στην Αττική διεκδικούν την πρωτιά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και στη Β. Ελλάδα ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και ο ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα