Πέντε ταινίες που αντλούν την έμπνευση τους από την αρχαία τραγωδία

Χωρίς να αποτελούν άμεσες μεταφορές των αριστουργημάτων που έγραψαν οι πρωτοπόροι της εποχής εκείνης, όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αισχύλος, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικές και σπουδαίες ταινίες, από διαφορετικές δεκαετίες, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τις ελληνικές τραγωδίες.

«Τα Παιδιά του Παραδείσου» (Children of Paradise - 1945) του Μαρσέλ Καρνέ

Παρίσι,

1840, Λεωφόρος του Εγκλήματος. Μέσα στο πολύβουο πλήθος που συνωστίζεται γύρω από τα θεάματα, μια ελεύθερη γυναίκα, η Γκαράνς, γίνεται το αντικείμενο του πόθου ενός πρωτοπόρου, αλλά και συνεσταλμένου μίμου, του Μπατίστ. Εκείνος την ερωτεύεται παράφορα και με μια εξαιρετική παντομίμα την γλιτώνει από τη φυλακή. Ένας τέτοιος έρωτας όμως δεν είναι εφικτός.

Η γοητευτική Γκαράνς προσελκύει πολλούς άντρες δίπλα της και ο ρομαντικός Μπατίστ δεν μπορεί να το ανεχτεί. Σύντομα οι δύο τους χωρίζουν. Ο Λασνέρ, ο Φρεντερίκ Λεμαίτρ και ο πάμπλουτος κόμης Εντουάρ διεκδικούν την Γκαράνς και η πιστή, ερωτευμένη Ναταλί τον Μπατίστ. Φαίνεται πως οι ζωές τους είναι καταδικασμένες να εξελίσσονται παράλληλα. Όμως, το πάθος του Μπατίστ παραμένει άσβεστο και δυναμώνει περισσότερο όσο περνά ο καιρός.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα