Παυλίδης: Στον δρόμο για μυθικό ρεκόρ του Κρόιφ! (videos)

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός, έχει αρχίσει τη σεζόν με την Άλκμααρ σε δαιμονιώδη φόρμα, σκοράροντας και στα επτά πρώτα παιχνίδια της ΑΖ για το πρωτάθλημα, στη σεζόν 2023/24!

Ο 24χρονος στράικερ, ήδη έχει γράψει ιστορία με την επίδοσή του όσον αφορά την ομάδα του, βελτιώνοντας το σχετικό ρεκόρ που κατείχε από την…προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τον Τζόνι Μέτχοντ.

Ο Παυλίδης, έχει πετύχει συνολικά 9 γκολ σε αυτές τις επτά αγωνιστικές, σκοράροντας σε δύο ματς από δύο φορές και στα υπόλοιπα από μία.

Ήδη, η επίδοσή του με επτά σερί αγωνιστικές με γκολ από την εκκίνηση του πρωταθλήματος, είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία της κατηγορίας, μαζί με αυτή του Σουηδού «θρύλου» της Φέγενορντ, Όβε Κίντβαλ, από το μακρινό 1968/69!

Επόμενος στόχος, τα οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ, επίδοση που έχουν να επιδείξουν επίσης δύο ποδοσφαιριστές, αμφότεροι μάλιστα Ισλανδοί!

Ο ένας είναι ο Πέτουρ Πέτουρσον, ο οποίος τα είχε καταφέρει με τη Φέγενορντ το 1979/80 και ο δεύτερος ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον (που αργότερα πέρασε από τον Ολυμπιακό), τη σεζόν 2013/14 με τη Χιρενφέιν!

Αρκετά μακριά είναι ακόμα το απόλυτο ρεκόρ στην κατηγορία, με 14 συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Το κατέχει ο μεγαλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Γιόχαν Κρόιφ, από τη σεζόν 1966/67!

Ο μυθικός άσος, σκόραρε 20 φορές σε εκείνο το διάστημα με τη φανέλα του Άγιαξ, έκανε στη συνέχεια παύση μίας αγωνιστικής και συνέχισε να σκοράρει για να φτάσει τα 33 γκολ, στην πιο παραγωγική του καριέρα με τον «Αίαντα».

Όπως είναι λογικό, είναι πολύ δύσκολο ο Παυλίδης, ή οποιοσδήποτε άλλος, να φτάσουν αυτό το κατόρθωμα του Κρόιφ.

Ο Έλληνας επιθετικός όμως μπορεί τουλάχιστον να το πλησιάσει και να φτάσει στη δεύτερη θέση της λίστας, την προσεχή Κυριακή στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, για την 8η Αγωνιστική!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΣΕΖΟΝ EREDIVISIEΣεζόνΠαίκτηςΟμάδαΣερί αγώνων με γκολ1966/67Γιόχαν ΚρόιφΆγιαξ141979/80Πέτουρ ΠέτουρσονΦέγενορντ82013/14Άλφρεντ ΦινμπόγκασονΧιρενφέιν81968/69Όβε ΚίντβαλΦέγενορντ72023/24Βαγγέλης ΠαυλίδηςΆλκμααρ7
Keywords
Τυχαία Θέματα