Ο ΟΦΗ έκανε στην ΑΕΚ αυτά που δεν έχει καταφέρει κανείς στην εποχή του Αλμέιδα

Ο ΟΦΗ το βράδυ της Δευτέρας (2/10) πανηγύρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ και έπειτα από επτά αγωνιστικές σκαρφάλωσαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ποδοσφαιριστές του Βάλντας Νταμπράουσκας πραγματοποίησαν μία κυριαρχική εμφάνιση.

"Έδεσαν" χειροπόδαρα την Ένωση, η οποία έμοιαζε ακίνδυνη πλην εξαιρέσεων, ενώ απεναντίας

ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε τις μεγάλες φάσεις και τελικά και τα δύο γκολ. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ είχε μεν 14 τελικές, ωστόσο η "αξία" τους ήταν 0.8xG. Μεγαλύτερή της ήταν η κεφαλιά του Κάλενς στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης. Από την άλλη ο ΟΦΗ με οκτώ τελικές είχε 1.9xG, οι επτά από αυτές στη μεγάλη περιοχή της, με τρεις big chances.

Ο ΟΦΗ κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανείς

Πριν από το παιχνίδι του Ηρακλείου η μεγαλύτερη απειλή που είχε δεχθεί η Ένωση ήταν τα 1.12 xGoals που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν στην OPAP Arena.

Στο περσινό πρωτάθλημα, σε 26 ματς της κανονικής περιόδου και άλλα δέκα στα play offs, η μεγαλύτερη απειλή για την ΑΕΚ ήταν τα 0.97xG που είχε ο Άρης όταν έχασε 3-1 στη Φιλαδέλφεια. Με λίγα λόγια, η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα χωρίς καμία ομάδα να καταφέρει να περάσει το 1.0 xGoals απέναντί της.

Έτσι, ήρθε ο ΟΦΗ και πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε κανείς. Έφτασε τα 1.89 xGoals, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην εποχή του Ματίας Αλμέιδα. Κέρδισε τους πρωταθλητές Ελλάδας καθαρά, ως την ομάδα που είχε τις πιο ποιοτικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση.

Οι Κρητικοί δεν έκλεψαν τη νίκη, δεν πήραν το τρίποντο σ' ένα οριακό ματς στις λεπτομέρειες. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος με το πλάνο του Νταμπράουσκας να αδρανοποιεί την ΑΕΚ και παράλληλα να κάνει την ομάδα του εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στοιχείο που το αποδεικνύει είναι οι 21 ενέργειες των γηπεδούχων στην περιοχή της Ένωσης. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσες κόντρα στην ΑΕΚ στην εποχή του Αλμέιδα.

Ο Φελίπε ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη

Στις δηλώσεις του ο Βάλντας Νταμπράουσκας στάθηκε στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ στο 5ο λεπτό. Ήταν εκείνο, όπως ανέφερε, που βοήθησε τους Κρητικούς να εκτελέσουν το πλάνο τους. Ο Λουίζ Φελίπε με την καρφωτή κεφαλιά του ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα xGoals του Φελίπε στα επτά πρώτα παιχνίδια της Stoiximan Super League.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έφτασε το τρίτο του γκολ φέτος, σκοράροντας μάλιστα σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Ο Φελίπε συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 14 τελικές - οι 11 στη μεγάλη περιοχή - με "αξία" 1.76xG. Η δουλειά του στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική. Πέρα από το γκολ του, είχε ακόμη μία τελική. Συγκεκριμένα ήταν η κεφαλιά του στο 49ο λεπτό με "αξία" 0.43xG.

Επιπλέον, μέχρι το 67ο λεπτό που αποχώρησε ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, καθώς είχε πέντε και ήταν ένας σταθερός πονοκέφαλος για την ΑΕΚ.

Συνολικά είχε 22 ενέργειες, χάρη στο παιχνίδι του με πλάτη κέρδισε τέσσερα φάουλ, τα περισσότερα απ' τον καθένα, πρόσφερε ηρεμία όταν χρειαζόταν, ενώ έδωσε πετυχημένα τέσσερις από τις πέντε μονομαχίες στο έδαφος.

Ο Φελίπε έχει πάρει φόρα στα τελευταία τρία παιχνίδια, ήταν υπεραπαραίτητος στη νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ και έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Κρητικών τη φετινή σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα