Προμηθέας 4x4! (video)

Με τον Νίκο Γκίκα να πετυχαίνει 10 πόντους στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας έκανε το 4/4 στο Champions League με νίκη 80-72 επί της Μπεσίκτας, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Λίποβι και έχασε πολύ νωρίς τον Έλις με διάστρεμμα.

Το ματς
Ο χωρίς Κατσίβελη – Λίποβι Προμηθέας μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι, με τον Γκίκα να τρέχει ιδανικά το πικ εν ρολ, τον Έλις να τελειώνει τις φάσεις και τη διαφορά να φτάνει στους 7 πόντους, 14-7. Ο τραυματισμός του Οκτάβιους Έλις, ο οποίος πάτησε σε πόδι αντιπάλου
και η δράση του Ιβάν Μπούβα, του Κροάτη σέντερ της Μπεσίκτας ισορρόπησε το παιχνίδι, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 22-20.

Η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Προμηθέας ήταν άστοχος από μακριά (τελείωσε το ημίχρονο με 3/3) αλλά με βάση την άμυνα του (εξαιρετική η συμβολή του Κασελάκη) κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Η διαφορά έφτασε ως το +6 για τους Πατρινούς, 34-28, αλλά η Μπεσίκτας απάντησε και η διακοπή του ημίχρονου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση ενός διπόντου, 34-32.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν η ώρα του Ρίον Μπράουν, ο οποίος με 5 σερί πόντους άναψε τη σπίθα για τους Πατρινούς, με τη διαφορά να φτάνει ως το +8, 41-33. Η απάντηση ήρθε με τον Αλεξάντερ για την Μπεσίκτας, που ηγήθηκε της ομάδας του η οποία μείωσε στον πόντο (41-40). Το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Η Μπεσίκτας προηγήθηκε 46-50 στο 28΄, αφού ο Προμηθέας ξεκίνησε να χάνει την φρεσκάδα του και να παρασύρεται σε λάθη. Οι Πατρινοί απάντησαν με 7-0 σερί με κατάθεση ψυχής και οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους με το σκορ στο 53-52 μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά.

Με βάση την ως τότε εικόνα του αγώνα, έμοιαζε πολύ δύσκολο να καταφέρει κάποια ομάδα να ξεφύγει. Ο Χολ πήρε προσωπικές φάσεις και εδωσε ανάσες στους γηπεδούχους, αλλά ο Ριτς είχε απαντήσεις (63-61). Ο Γιατράς πήρε το ρίσκο να περάσει στο ματς τον Γκίκα που ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ, 5,5΄ πριν το τέλος και δικαιώθηκε απόλυτα!

Ο βραχύσωμος πλέι-μέικερ έβαλε 8 σερί πόντους με δύο τρίποντα και κράτησε τη διαφορά στο +6, 76-70. Το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες με διαφορά τεσσάρων πόντων, 74-70. Ο τρομερός Γκίκας έκλεψε τη μπάλα, κέρδισε φάουλ και με δύο βολές έστειλε τη διαφορά στο 76-70, 57΄΄ για το φινάλε! Ο Πρέσι αστόχησε, ο Χολ κέρδισε φάουλ και εκμεταλλεύτηκε τις βολές, 78-70, τελειώνοντας πρακτικά το παιχνίδι.

Ο Προμηθέας πανηγύρισε έξαλλα το 4/4 με το τελικό 80-72, με τον Γκίκα να είναι ο παίκτης του αγώνα με 17 πόντους (10 στην τελευταία περίοδο), 7 ασίστ, 2 κλεψίματα. Εξαιρετικός και ο Μπράουν με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, σημαντικές ανάσες και από τους Χολ (13π.) και Μέιερ (10π.).

Live Blog Προμηθέας - Μπεσίκτας
Keywords
Τυχαία Θέματα