Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης 80-82: Πολύ σκληρή για να πεθάνει, στέλνει τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι (hls)

Για το τρίτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς αναμετρήθηκαν Παρτίζαν και Ρεάλ Μαδρίτης στη «Stark Arena» με τους Ισπανούς να φεύγουν με το διπλό (82-80) και να στέλνουν τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι. Ο αγώνας έγινε μέσα σε «κολασμένη» ατμόσφαιρα, μετά τα θλιβερά επεισόδια, που έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν στη Μαδρίτη, η Παρτίζαν πήρε ισάριθμες νίκες με (89-87) και (95-80).

Κορυφαίος για τους νικητές ο εκπληκτικός Ταβάρες που είχε 26 πόντους και 11 ριμπάουντ με τον Γουίλιαμς-Γκος να ακολουθεί με 22 πόντους. Από

πλευράς γηπεδούχων, Σμάιλαγκιτς και ΛεΝτέι σημείωσαν αμφότεροι από 15 πόντους.

Απόντες από την αναμέτρηση ήταν οι τιμωρημένοι Κέβιν Πάντερ, Ματίας Λεσόρ, Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Γκάμπριελ Ντεκ, που ήταν μερικοί εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια του δευτέρου παιχνιδιού.

Το κλίμα μύριζε μπαρούτι, με τους οπαδούς της Παρτίζαν να πηγαίνουν έξω από το ξενοδοχείο, που διέμενε η αποστολή των Ισπανών, ενώ σε γέφυρες της πόλης υπήρχαν υβριστικά πανό, με αποδέκτες τους παίκτες της «Βασίλισσας».

Η εξέλιξη του αγώνα:

Μαντάρ και Σμάιλαγκιτς έκαναν τη διαφορά

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν τον αγώνα με… πατημένο το γκάζι και προηγήθηκαν με (12-0), μετά από δυόμισι λεπτά στην πρώτη περίοδο. Στη συνέχεια η Ρέαλ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και μείωσε στους τέσσερις (13-9), λίγο πριν τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και με πρωταγωνιστές τους Μαντάρ και Σμάιλαγκιτς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με διαφορά 13ων πόντων (32-19).

Ταβάρες εναντίον Παρτίζαν

Στα ίδια πλαίσια ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος με τους Σέρβους να συνεχίζουν να είναι «καυτοί» και να είναι μπροστά με 13 πόντους μετά από τρία λεπτά παιχνιδιού (41-28). Οι παίκτες της «Βασίλισσας» έσφιξαν την άμυνά τους και πήραν το μομέντουμ του αγώνα. Με μπροστάρη τον Ταβάρες το σκορ έγινε (41-37) τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στον εναπομείναντα χρόνο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και έτσι το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν (48-45) υπέρ της Παρτίζαν. Για τη Ρεάλ ο Ταβάρες ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς πέτυχε δεκατέσσερις πόντους ενώ βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα.

Η “σφιχτή” άμυνα της έδωσε το προβάδισμα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε επιθέσεις 24ων δευτερολέπτων και έτσι τα καλάθια, που μπήκαν στα πρώτα πέντε λεπτά, ήταν ελάχιστα. Έτσι, το σκορ στα μισά της τρίτης περιόδου, ήταν (55-54) υπέρ των γηπεδούχων. Η Ρεάλ στο δεύτερο μισό έπαιξε τρομερή άμυνα, μπλοκάροντας τους Σέρβους και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (66-63).

Η Ρεάλ βγήκε ζωντανή από το “θρίλερ”

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου έδειχνε ότι θα πάμε σε φινάλε «θρίλερ», με το σκορ να είναι (70-70) έξι λεπτά πριν τη λήξη. Σε αυτό το ρυθμό κινήθηκαν και τα επόμενα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα τρία λεπτά πριν τη λήξη (77-75). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πάλι να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (77-77), με το χρόνο που απέμενε να είναι πενήντα οκτώ δευτερόλεπτα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η παράταση ήταν ένα πιθανό σενάριο, ο Γουίλιαμς-Γκος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έκανε το (80-77). Οι παίκτες της Ρεάλ ήταν ψύχραιμοι στις βολές που ακολούθησαν και η «Βασίλισσα» πήρε το διπλό με (82-80).

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 16-26, 63-66 80-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα