«Παράνομη η απόφαση της ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα ξεκινά κανονικά»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Βαγγέλης Μπαταγιάννης ανακοίνωσε την απόφαση της διοργανώτριας αρχής για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο παρά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε αναφορικά με τον υποβιβασμό των ομάδων στη φετινή σεζόν και την εν γένει μορφή της αναδιάρθρωσης.

Χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ενώ προανήγγηλε την προσφυγή

της Λίγκας στα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα εντός κι εκτός και εκτός συνόρων για την ανατροπή της!

Οι δηλώσεις του κ. Μπαταγιάννη :

"Όπως είχαμε υποσχεθεί το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά στις 25 Αυγούστου, παρότι κάποιοι μίλησαν ακόμα και μια μέρα πριν για την αναβολή της έναρξής του ενώ πολλοί προσπάθησαν να την αναβάλουν ή και να ματαιώσουν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Είναι αλήθεια πως για να φτάσουμε σε αυτό και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα αρκετοί υπερέβαλαν εαυτόν σεβόμενοι το ίδιο το άθλημα.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι έτοιμο να αρχίσει. Ένα καλό, υγειές πρωτάθλημα.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα.

Σήμερα τα μέλη του συνεταιρισμού έδειξαν ότι θέλουν την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την αναβάθμισή του βάζοντας στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις αλλά και τα συμφέροντά τους.

Η Σούπερ Λίγκα θα κάνει ότι είναι δυνατόν στα εγχώρια και διεθνή όργανα έτσι ώστε αυτή η παράνομη απόφαση της ΕΠΟ να ανατραπεί και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με βάση την προκήρυξη.
Δεν υπάρχει καμιά αντιπαλότητα με την ΕΠΟ. Εμείς ανακοινώσαμε την προκήρυξη και υπάρχει μόνον μια αυτή της Σούπερ Λίγκα.
Αυτή η προκήρυξη πήγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και εγκρίθηκε ομόφωνα.
Όμως σήμερα η Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ λειτούργησε παράνομα.

Για εμάς είναι η μόνη που ισχύει και σύμφωνα με αυτή στο πρωτάθλημα προβλέπεται να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και να προβιβαστεί μια από την Φούτμπολ Λιγκ.

Να ξέρετε πως η Σούπερ Λίγκα καλύπτει σε ένα μεγάλο ποσοστό όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο κι αναφέρομαι και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Όντως η ΕΠΟ θα μπορούσε να παρέμβει όπως έγινε σήμερα επιφέροντας τροποποιήσεις όμως αυτό συμβαίνει μόνον εάν υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στις προκηρύξεις. Τώρα όμως αυτό δεν συμβαίνει καθώς υπάρχει μόνον μια προκήρυξη, αυτή της Σούπερ Λίγκα η οποία έχει εγκριθεί. Δεν υπάρχει καμιά άλλη. Η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ είναι εν αναμονή..
Ναι μεν η ΕΠΟ είναι η υπερκείμενη αρχή αλλά δυστυχώς σήμερα λειτούργησε παράνομα. Εγώ τα κατήγγειλα όλα αυτά και έφυγα.."

Η ανακοίνωση των αποφάσεων που πήρε το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής :

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. της Super League, σεβόμενα τον απλό Έλληνα φίλαθλο, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και το ελληνικό Ποδόσφαιρο, αποφάσισαν όπως το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή ξεκινήσει κανονικά αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου, σύμφωνα με την Προκήρυξη που υποβλήθηκε στην ΕΠΟ. Η Super League, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα, για να ανατραπεί η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

2/ Η Forthnet/Nova θα αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή που θα προβάλλει η ΕΡΤ.

3/ Λόγω έργων αλλαγής χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Λαμίας, ο αγώνας ΠΑΣ Λαμία-Ατρόμητος Αθ. στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί στην έδρα του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με γηπεδούχο τον Ατρόμητο Αθ. και ο αντίστοιχος αγώνας του Β’ Γύρου θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας, σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ».


Keywords
Τυχαία Θέματα