God of War: Η περίεργη ιστορία και ta bugs γύρω από τη βάρκα του παιχνιδιού

Ο καλός ο director βρίσκει και άλλο μονοπάτι.

Εκτός από τους ίδιους τους θεούς της σκανδιναβικής μυθολογίας, το God of War έδωσε αρκετό χρόνο προβολής στις βάρκες του παιχνιδιού και η Sony Santa Monica μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το στούντιο δημιούργησε τη διάσημη βάρκα του παιχνιδιού.

Σε ένα Developer Diary post στο PlayStation Blog

ο Senior Combat Designer του παιχνιδιού, Dean Rymer, μάς εξηγεί τις τεχνικές δυσκολίες πίσω από αυτήν την προσθήκη, αλλά και την ιστορική της σημασία για το franchise.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Rymer, ο Creative Director της Sony Santa Monica, Cory Barlog, προσπαθούσε από τα χρόνια του God of War II να προσθέσει μια βάρκα στα παιχνίδια της σειράς, χωρίς όμως να βρίσκει αισίως έναν λόγο για να δικαιολογήσει την ύπαρξη τους στην ιστορία του παιχνιδιού. Η υπομονή του Balrog απέδωσε καρπούς, καθώς το Lake of Nine έκανε τα όνειρα του director πραγματικότητα.

Μιας και το Lake of Nine αποτελεί κεντρικό σημείο του Midgard, αλλά και σχεδόν όλου του κόσμου του God of War, ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα να δημιουργήσει μια ρεαλιστική εμπειρία, όσον αφορά τον χρόνο των παικτών μέσα στις βάρκες, κάτι που αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του Rymer. Ο ίδιος επιβεβαίωσε, πως υπάρχουν περισσότερα από 600 διαφορετικά animations, καθώς η ομάδα μελέτησε διάφορα βίντεο, ενώ κατασκεύασε ακόμη και ένα χάρτινο canoe για το motion capturing του παιχνιδιού.

Σε αυτές τις "βαρκάδες" μπορέσαμε να βιώσουμε και το μεγαλείο του Mimir, για τις οποίες υπάρχουν περισσότερες από 750 γραμμές διαλόγου, χωρίς να υπολογίζονται οι διάλογοι εκτός των συγκεκριμένων boat sequences.

Ο βαθμός λεπτομέρειας του παιχνιδιού δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους devs ακόμη και στα animations του Kratos και του BOI, κατά την είσοδο και την έξοδο τους από τη βάρκα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο από την στιγμή, όπου ο Mimir μπήκε και αυτός στην παρέα, καθώς τα animations έπρεπε να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η αλλαγή προκάλεσε και ένα άκρως ενδιαφέρον bug, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Kratos κρατούσε ακόμη το κουπί της βάρκας, ακόμη και όταν δεν βρισκόταν σε αυτή, με την game engine να το αναγνωρίζει ως όπλο.

Για περισσότερες βαρκολεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στο post του PlayStation Blog.

Για περισσότερα γύρω από το νέο παιχνίδι της σειράς, μπορείτε να δείτε τι ακριβώς φέρνει στο προσκήνιο το νέο New Game Plus mode, αλλά και για τους λόγους που ο Shuhei Yoshida ήταν απογοητευμένος μετά τα πρώτα του λεπτά με το God of War.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, περιμένει στη σπηλία του για το Marvel's Spider-Man.

IGN GreeceGod of War: Άγχος προκάλεσε η πρώτη έκδοση του παιχνιδιούΟλοκληρώθηκε το κυνήγι του 'τελευταίου μυστηρίου' του God of WarΟι παίκτες ψάχνουν το τελευταίο μυστικό του God of War

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα