Παπανικολάου: «Πρώτα ήταν άνθρωπος, μετά έκανε μπίζνες»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου και θυμήθηκε μερικές από τις στιγμές που πέρασε μαζί του.

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη και τόνισε για τον εκλιπόντα.

«Ήταν ευκατάστατος αλλά πάνω απ' όλα υπήρξε άνθρωπος. Αθλητές μεγαλύτερου επιπέδου από εμένα έχουν παραδεχτεί ότι έβλεπε όλο τον κόσμο σαν ανθρώπους και μετά σαν υπαλλήλους. Ξεχωριστός, αφήνει βαριά κληρονομιά πέρα από τις επιτυχίες, έδειχνε ότι με την πίστη του στην οικογένεια και τις ηθικές αρχές, υπάρχει ένας άλλος
δρόμος για να φτάσεις ψηλά από αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Θα λείψει σε όλους σίγουρα και τον μεγαλύτερο Γολγοθά τον περνάει η οικογένειά του. Καλή δύναμη και κουράγιο».

Για τις σχέσεις του με τον Γιαννακόπουλο: «Την πρώτη φορά βρεθήκαμε μαζί επίσημα το 1997 και τελευταία πριν από έναν χρόνο σε έναν θερινό σινεμά στην Βάρκιζα. Πάντα είχαμε καλή επαφή, τον ένιωθα σαν άνθρωπο που έβγαινε από το γήπεδο και θα μπορούσε να πάει σπίτι του τον οποιονδήποτε. Αυτό ήταν εξαιρετικά σπάνιο, συνήθως το χρήμα φθείρει, αλλά ο κύριος Παύλος και η οικογένειά του έμειναν άφθαρτοι. Γι' αυτό τον λόγο καθολικά σε παγκόσμιο επίπεδο τον εξυμνούν όλοι οι αθλητές. Οι περισσότεροι παράγοντες έκαναν μπίζνες, ο κύριος Παύλος πρώτα ήταν άνθρωπος και μετά έκανε μπίζνες».

Για την φημολογία ότι όταν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού του είχε πει ότι θα τον πάρει στον Παναθηναϊκού: «Είχε ειπωθεί στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ μεταξύ σοβαρού και αστείου, γιατί τόσο ο κύριος Παύλος όσο και ο κύριος Θανάσης είχαν χιούμορ. Όταν ήμουν μεταξύ Ολυμπιακού και Κίντερ με είχε φωνάξει σπίτι του και μου έκανε προσφορά τετραπλάσια. Του είπα ότι δεν θα έρθω γιατί τα χρήματα δεν είναι το παν και μου είπε ότι ''τώρα σε εκτιμάω περισσότερο και θα σε κάνω κάποια στιγμή παίκτη του Παναθηναϊκού. Όλοι κάποια στιγή εδώ θα καταλήξουμε οπότε πέρα από τις οικονομικές αυτοκρατορίες πρέπει να καταλήξουμε να λένε μία καλή κουβέντα για μας ανθρωποι που βοηθήθηκαν».
Keywords
Τυχαία Θέματα