Παπανικολάου: “Απρόβλεπτη ομάδα η Μονακό, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας”

“Αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι με τη Μονακό, σε μία δύσκολη έδρα όπου ο αντίπαλος νιώθει πολύ καλά και έχει πετύχει μεγάλες νίκες και δίκαια βρίσκεται εκεί που είναι στη βαθμολογία. Ίσως να μπορούσαν να είναι και πιο ψηλά. Είναι μία δύσκολη και απρόβλεπτη ομάδα, με ανεξέλεγκτο ρυθμό που βολεύει αυτούς, αλλά σίγουρα όχι εμάς. Εμείς πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να έχουμε πιθανότητες για μία νίκη εκεί. Από εκεί και πέρα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. Παναθηναϊκό), είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι το έχουμε αφήσει

πίσω. Ακόμη και ήττα να ήταν θα έπρεπε να προχωρήσουμε. Μόνο με νίκες μπορείς να πας μπροστά και με την επόμενη ημέρα“, δήλωσε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Για το αν κοιτούν τη θέση που θα τερματίσουν: “Έχουμε πάρει προκρίσεις σε Final-4 χωρίς πλεονέκτημα έδρας και έχουμε αποκλειστεί έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Νομίζω ότι η μικρότερη σημασία είναι στο πλεονέκτημα έδρας. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, έχοντας μόλις μία ήττα στην έδρα μας και άλλη μία στο πρωτάθλημα σε όλη τη σεζόν, αλλά από εκεί και πέρα αν δεν έρθει δεν πρέπει να έρθει το τέλος του κόσμου γιατί όταν είμαστε εμείς καλά και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε σε οποιαδήποτε έδρα”.

Για τον Μάικ Τζέιμς: “Όπως σε κάθε παιχνίδι, όποιος ελέγχει τον ρυθμό έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Δεν είναι μόνο ο Μάικ Τζέιμς, αλλά είναι κι άλλα παιδιά με ταλέντο. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλά γιατί σε παιχνίδια που δεν ήμασταν και χάσαμε, ένας παίκτης μας έκανε μεγάλη ζημιά“.

Για την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη Euroleague: “Είναι στενάχωρη όλη η κατάσταση που συμβαίνει στον κόσμο. Το μπάσκετ είναι πολύ κάτω σε όλο αυτό που συμβαίνει. Είναι άδικο για τα παιδιά που έκαναν την προσπάθεια. Είναι άνθρωποι με στόχους και όνειρα. Όταν ξαφνικά δεν σου δίνεται η δυνατότητα να τα διεκδικήσεις είναι λίγο άδικο. Αλλά μπροστά σε αυτό που γίνεται ο μικρόκοσμος του μπάσκετ δεν έχει καμία σημασία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα