ΠΑΟΚ: Φ. Βαρέλα «Ήμουν σωματικά εκτός, αλλά ψυχικά ήμουν πάντα εδώ»

Στο ΟΑΚΑ ο Φερνάντο Βαρέλα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Παρά τη φυσιολογική κι αναμενόμενη “σκουριά” του ο επί σειρά ετών βασικός κι αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός του “Δικεφάλου” στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως παρτενέρ του Ίνγκασον, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και στο τελικό

αποτέλεσμα. Λίγα λεπτά μετά, βγαίνοντας από τ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μίλησε σχετικά ξεκινώντας από το … τετ α τετ που είχε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αμά τη λήξει του ματς καθώς η έντονη συναισθηματική φόρτιση που είχε βιώσει ήταν αντίστοιχα αποτυπωμένη στο πρόσωπό του: «Ναι, έκλαψα, επειδή εγώ από αυτό ζω, από το να παίζω ποδόσφαιρο. Όλο αυτό το διάστημα υπέφερα, αλλά πάντα πίστευα πως θα επιστρέψω πίσω στην ομάδα. Πίστευα στον προπονητή και στα όσα μπορεί να κάνει για εμένα. Δούλευα σαν τρελός για να είμαι πανέτοιμος όταν και αν με καλούσαν να επιστρέψω πίσω. Ήμουν σωματικά εκτός ΠΑΟΚ, αλλά ψυχικά ήμουν πάντα εδώ».

Τί σου είπε ο κόουτς και πριν αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης;

«Μου είπε να παίξω όπως όταν πρωτοήρθα στην ομάδα. Μου είπε πως γνωρίζει ότι έχω κατακλυστεί από συναισθήματα, αλλά πρέπει να παίξω το ποδόσφαιρό μου, να το ευχαριστηθώ. Ξέρω τι μπορείς να κάνεις. Και αυτό έκανα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα πλέον μπορεί να συγκριθεί με αυτή που είχαμε όταν ήρθα. Πλέον είμαστε καλύτεροι και αυτό το βλέπουν. Για μένα ήταν εύκολο να παίξω γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τα θέλω του προπονητή. Μετά το παιχνίδι δε μου είπε κάτι».

Γιατί κατέληξε η σχέση σου με τον ΠΑΟΚ να είναι έτσι;

«Δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί είναι παρελθόν. Δε χρειάζεται να μιλάμε για το παρελθόν, αλλά πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Το μέλλον ήθελε να είμαι εδώ σε αυτό το παιχνίδι. Ζω το παρόν, δεν ξέρω τι θα μας φέρει το μέλλον. Ελπίζω να μείνω στην πρώτη ομάδα, αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί αγαπώ αυτήν την ομάδα και καταλαβαίνω τί έγινε. Το αποδέχομαι. Ποτέ δε θα πω κακό λόγο για τον ΠΑΟΚ και τα άτομα που δουλεύουν σε αυτόν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνω και το δέχομαι».

Τί σκέφτηκες όταν άκουσες πως η ομάδα σου θ’ αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στα προημιτελικά του Europa Conference League;

«Υποστήριζα και υποστηρίζω την ομάδα πάντα. Και σε αυτά τα παιχνίδια θα τους υποστηρίζω. Πρέπει να πιστέψουν πως μπορούν να προκριθούν επί της Μαρσέιγ. Σ’ αυτά τα ματς πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Έφτασες ως εκεί με πάθος και προσπάθεια. Τώρα πρέπει να πιστέψεις πως μπορείς να πετύχεις αυτό το… όνειρο για το κλαμπ και την πόλη. Όλοι το γνωρίζουν αυτό και θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση».

Έπαιξες και για τον Μιχαηλίδη;

«Για τον Μιχαηλίδη, τον Μιχάι, τον Κρέσπο. Είναι παίκτες που είναι σημαντικοί για την ομάδα και έχουν δώσει τα πάντα σε όσα ματς αγωνίστηκαν. Είμαστε όλοι μαζί. Όσο ήμουν εκτός μου έστελναν μηνύματα, με υποστήριζαν, μιλούσαμε. Και αυτό είναι ο ΠΑΟΚ! Είμαστε οικογένεια και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις δύσκολες στιγμές»

Keywords
Τυχαία Θέματα