ΠΑΟΚ: Σα να μην πέρασε μια μέρα

Ώρα …. επανεκκίνησης και για τον ΠΑΟΚ, που απόψε στις 19:00, στο γήπεδο της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό επιστρέφει στην επίσημη αγωνιστική δράση, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Play Offs Super League Interwetten.

Η πρώτη

και …. τελευταία αγωνιστική πρόβα – και μάλιστα επίσημου χαρακτήρα – του Ραζβάν Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών του πριν από τον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» για το Europa Conference League κόντρα στη Μαρσέιγ στη Γαλλία την προσεχή Πέμπτη στις 22:00. Κι όπως είναι λογικό η προσέγγιση της αποψινής αναμέτρησης δεν είναι …. άσχετη με τον αγώνα της προημιτελικής φάσης της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εξ ου κι οι απουσίες των Λύρατζη, Κρέσπο από την αποστολή της ομάδας στη λογική της αποφόρτισης και την απόλυτης ετοιμότητας, ειδικά για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, που ταλαιπωρήθηκε από μυϊκό τραυματισμό μέχρι πρόσφατα.

Τα δεδομένα

Ωστόσο, πέραν αυτών και του μεγάλου άτυχου, Γιάννη Μιχαηλίδη που αύριο θα υποβληθεί σ’ επέμβαση στο γόνατό του στην Πορτογαλία και του Μιτρίτσα που προσβλήθη από κορωνοϊό, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Ακόμη κι ο Ολιβέιρα είναι μεν υγιής αλλά η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία του γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της σοβαρότητας του σοβαρότατου τραυματισμού που αντιμετώπισε. Πλην αυτών λοιπόν, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι, κάτι που δίνει στην τεχνική ηγεσία την απαραίτητη ευχέρεια να διαχειριστεί κατά το δοκούν τις δύο διαδοχικές αναμετρήσεις.

πηγή: PAOKfc.gr

Με μια ήττα στα τελευταία είκοσι τέσσερα ματς (σ.σ. από τη Μίντγιουλαντ στη Δανία στα μέσα Φλεβάρη), είναι αήττητος στο πρωτάθλημα σχεδόν τέσσερις μήνες, ενώ έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του στις τρείς πλέον πρόσφατες αναμετρήσεις και συνολικά μετράει παθητικό τεσσάρων τερμάτων στα τελευταία δεκατρία ματς της λίγκας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότατη βελτίωση στην ανασταλτική του λειτουργία. Στοιχείο που έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωσή του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας δώδεκα βαθμούς μπροστά από την τρίτη θέση και δέκα πίσω από την πρώτη.

Τα στοιχεία που – μπορούν να – κάνουν τη διαφορά

Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου παρουσιάστηκε αποδεκατισμένος από απουσίες παίρνοντας ένα σημαντικότατο αποτέλεσμα για την ψυχολογία του εν όψει της συνέχειας αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στην επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες σε συνθήκες απόλυτης πληρότητας, αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε ανοδική πορεία κι ο οποίος έχει την ανάγκη των βαθμών στη μάχη των τριών που δίνει για την τρίτη θέση.

Ο κ. Λουτσέσκου κι οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει την ομάδα τους για μια αναμέτρηση όπου η πίεση θ’ αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου που προηγήθηκαν. Μια ομάδα με νεαρό μέσο ηλικίας, πολλά τρεξίματα, μπόλικη ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι της που απαιτεί πολύ προσεκτική προσέγγιση κι αντίστοιχη συγκέντρωση για την αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων.

πηγή: PAOKfc.gr

Μέσα από πολλή προσπάθεια και καθημερινή δουλειά, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει φέρει την ομάδα του στο σημείο που θέλει, τόσο σε πνευματικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν είναι σίγουρο πως θα πάει στη λογική της παραχώρησης χώρου στο γήπεδο υιοθετώντας τη λογική της γρήγορης μετάβασης από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλην, σ’ ένα μοτίβο γνώριμο κι αρκετά βολικό για τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του. Κάθε άλλο ….

Εκτίμηση ….

Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει κι όπως όλα δείχνουν το αρχικό σχήμα θα πλαισιώσουν οι Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι, Βιεϊρίνια στην άμυνα. Στα χαφ το δίδυμο αναμένεται να συνθέσουν οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς. Μεσοεπιθετικά πλέον οι επιλογές είναι αρκετές αλλά φέρεται ως πολύ πιθανό να προκρίνονται αυτές των Ζαμπά, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, με ερωτηματικό την τελική επιλογή για έναν εκ των Άκπομ ή Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης. Οι όποιες απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα σε λίγες ώρες ….

Keywords
Τυχαία Θέματα