ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0: Τον σταμάτησε ο Μανδάς, τον έσωσε το δοκάρι

Ο ΟΦΗ το έκανε ξανά! Μετά το 1-1 στη Λεωφόρο κρατά στην ισοπαλία και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ομάδα του Νταμπράουσκας με πολύ καλή οργάνωση στην άμυνά της, δεν επέτρεψε πολλά πράγματα στον Δικέφαλο του βορρά που είχε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια. Ακόμα όμως κι αν βρήκε τον δρόμο προς την εστία, εκεί ήταν ο Μανδάς, MVP της αναμέτρησης με 7 αποκρούσεις.

Έτσι ο ΠΑΟΚ

ναι μεν έμεινε για δέκατο σερί ματς αήττητος, ωστόσο στο 92′ θα μπορούσε να είχε χάσει το ματς, όταν σε μια γρήγορη κόντρα επίθεση των Κρητικών, ο Ντίκο τροφοδότησε τον Περέα ο οποίος μόνος απέναντι από την εστία έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι και δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά απο 13 ματς πυο δεν τα έχει καταφέρει. Ο ΟΦΗ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντίκο τον οποίο νίκησε ο Κοτάρσκι.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε την ομάδα του με 4-2-3-1 και εκλεκτούς στο αρχικό σχήμα τους Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ είχε οκτώ απουσίες.

Από την άλλη ο Λιθουανός τεχνικός του ΟΦΗ επέλεξε και πάλι το 3-5-2. Στο αρχικό σχήμα του Νταμπράουσκας βρέθηκαν οι Μανδάς, Πασαλίδης, Βούρος, Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπαλογιάννης, Ντίκο.

Κατοχή μπάλας ο ΠΑΟΚ, οργάνωση στην άμυνα ο ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να έχει τη μπάλα στα πόδια του και αυτό το πέτυχε, ωστόσο απέναντί του βρήκε μια ομάδα σφιχτή. Ο ΟΦΗ με στρατηγική Λεωφόρου δεν επέτρεπε στον Δικέφαλο του βορρά να πατάει συχνά στην περιοχή του Μανδά. Πάντως στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία να ανοιξει το σκορ, αλλά ο Ολιβέιρα σημάδεεψε το δοκάρι, με τη φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς υπήρχε υπόδειξη για οφσάιντ. Επόμενη φάση για γκολ για τους γηπεδούχους με τον Κωνσταντέλια στο 21ο λεπτό να βρίσκεται απέναντι από τον Μανδά και τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να αποκρούει.

Ο ΟΦΗ έψαχνε κυρίως τις αντεπιθέσεις με τον Ντίκο, ο οποίος αφού είχε μια άστοχη προσπάθεια στο 14ο λεπτό, στη συνέχεια στο 32ο έκανε μια υπέροχη προσπάθεια όταν άδειασε τον Ίνγκασον και πλάσαρε όμορφα στην απέναντι γωνία για να δει τον Κοτάρσκι να κάνει μια δύσκολη και εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τη μπάλα προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα προς το τέλος του ημιχρόνου, αναπτύχθηκε κυρίως από αριστερά, πάτησε με αξιώσεις περιοχή αλλά αδυνατούσε να βρει καθαρές ευκαιρίες, ενώ τα άστοχα σουτ του Νάρεϊ περισσότερο εκνεύρισαν παρά ικανοποιήσαν τον Λουτσέσκου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η εικόνα στην αρχή του δεύτερου μέρους ήταν πανομοιότυπη με αυτή του πρώτου με τον ΟΦΗ ακόμα πιο καλά οργανωμένο στο δικό του μισό και τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να βρει διαδρόμους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55′ με ένα σουτ του Νάρεϊ που αυτή τη φορά έφυγε άουτ αλλά πιο κοντά στην εστία από τις προηγούμενές του προσπάθειες.

Στο 66′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ήταν μια ωραία επίθεση του ΠΑΟΚ με μεταφορά της μπάλας από αριστερά στα δεξιά, τον Σάστρε να κάνει τη σέντρα και τον Αουγκούστο να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά ο Σάστρε ήταν εκτεθειμένος.

Στο 75′ μια σημαντική ευκαιρία με τον Ολιβέιρα από το ύψος της περιοχής να σουτάρει αναγκάζοντας τον Μανδά σε μια ακόμα σημαντική επέμβαση στην αριστερή του γωνιά. Πέντε λεπτά μετά ο ΟΦΗ σε αντεπίθεση απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος όταν Νέιρα και Ντίκο συνδυάστηκαν, με τον Ντίκο να μπαίνει επικίνδυνα από αριστερά να κάνει το γύρισμα αλλά τον Νέιρα που είχε πατήσει σε θέση φορ να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του και είχε σπουδαία ευκαιρία με το Μπράντον στο 90′. Ήταν μια τρομερή εναλαγή της μπάλας που έφερε τον Μπράντον απέναντι από τον Μανδά ο οποίος πρόλαβε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΟΦΗ στο 91′ έκανε την επέμβαση της αναμέτρησης σε σουτ του Ολιβέιρα.

Στο 92′ ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία του αγώνα όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ντίκο βρήκε τον Περέα, ο οποίος μόνος απέναντι από την εστία σημάδεψε το οριζόνιο δοκάρι, σε μια απίθανη φάση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε (73′ Βιεϊρίνια), Σοάρες (65′ Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73′ Ντάντας), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράσουσκας): Μανδάς, Πασαλίδης, Βούρος, Διαμαντής (73′ Γιαννούλης), Λάρσον, Θοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56′ Περέα), Τοράλ (73′ Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο

Keywords
Τυχαία Θέματα