ΠΑΟΚ: Ο κορυφαίος Βιεϊρίνια και ο Ντεσπόντοφ ακόλουθος του Γκαρσία

Μέσα σε νίκες και ήττες, καλές και κακές στιγμές, στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League της σεζόν 2023-2024, δύο παίκτες του ΠΑΟΚ άφησαν το αποτύπωμά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφενός ο Αντελίνο Βειϊρίνια, που έγινε ο κορυφαίος σε συμμετοχές ξένος των “ασπρόμαυρων” κι αφετέρου ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος ακολούθησε τον αγαπημένο της Τούμπας, Πάμπλο Γκαρσία,

στην επίτευξη γκολ με απευθείας χτύπημα κόρνερ.

Σχετικά με τον Βιεϊρίνια, σημειώνει η ιστοσελίδα της διοργανώτριας:

“Ο Βιεϊρίνια κορυφαίος ξένος του ΠΑΟΚ

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ο ξένος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (12/11) αγωνίστηκε για 234ηφορά με τα χρώματα του Δικεφάλου στην Super League και άφησε πίσω του τον Νέτο Γκουερίνο, ο οποίος είχε σταματήσει στα 233 ματς.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως τον Οκτώβριο του 1983 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και κατάφερε να σημειώσει 66 τέρματα.

Ο Βιεϊρίνια είχε ξεπεράσει καιρό πριν τον Νέτο Γκουερίνο στις συνολικές εμφανίσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού είχε συνολικά 287 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ο Πορτογάλος έχει ήδη 318″.

Για τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

“Ο Ντεσπόντοφ, ο Γκαρσία και τα γκολ από το κόρνερ

Υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έχουν καταφέρει να σκοράρουν με εκτέλεση κόρνερ στην Α’ Εθνική/Super League και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 οι δύο από αυτούς ήταν στο τερέν του γηπέδου της Τούμπας. Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού από το σημείο του κόρνερ και στον πάγκο της ομάδας των Σερρών ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε προσθέσει το όνομα του στη λίστα ακριβώς πριν από εκείνον. Στις 25 Μαρτίου 2012 ο Γκαρσία είχε σκοράρει με… κόρνερ στην αναμέτρηση ΚέρκυραΠΑΟΚ 0-4.

Ο προηγούμενος που είχε σημειώσει γκολ με κόρνερ την Τούμπα ήταν ο Χρήστος Δημόπουλος στις 2 Δεκεμβρίου 1983, στο ΠΑΟΚΗρακλής 1-1, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν οι Κούδας, Συμεωνίδης και Αφεντουλίδης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα