ΠΑΟΚ: Ο Εκόνγκ παρατείνει την “ασπρόμαυρη” αναμονή

Σπουδαία νίκη πέτυχε σήμερα (2/2) η Εθνική Νιγηρίας! Επικράτησε της Εθνικής ομάδας της Ανγκόλα με σκορ 1-0 (με γκολ του Αντεμόλα Λούκμαν στο 41ο λεπτό) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κόπα Άφρικα και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του θεσμού. Εκεί, θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Πράσινο Ακρωτήρι-Νότια Αφρική, που θα γίνει αύριο (3/2) στις 10:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Η πρόκριση αυτή, όμως, αφορά και τον ΠΑΟΚ!

Φυσικά, ο λόγος δεν

είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ αγωνίζεται με την Εθνική Νιγηρίας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Αφρικής. Στο σημερινό παιχνίδι ήταν βασικός και αρχηγός και συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια. Πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη νίκη και την πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση στη φάση των “4”, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (7/2).

Πρακτικώς για τον ΠΑΟΚ αυτό σημαίνει ότι ο Εκόνγκ το νωρίτερο που υπολογίζεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη είναι από την ερχόμενη Πέμπτη (8/2) και μετά. Έτσι κι αλλιώς θα έχανε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Κυριακή (4/2), αλλά το ζήτημα είναι τι γίνεται στη συνέχεια, που ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ (11/2). Αν η Νιγηρία περάσει στον τελικό του Κόπα Άφρικα, που θα γίνει το Σάββατο 10/2, ο Εκόνγκ σίγουρα χάνει και τον αγώνα με τους “κιτρινόμαυρους”, ενώ αμέσως μετά, την Τετάρτη 14/2, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τη χαρά του Εκόνγκ δεν μπορεί παρά στο ελάχιστο να τη συμμεριστούν οι “ασπρόμαυροι”, που θα ήθελαν να μπορούν να υπολογίζουν τον παίκτη για την άμυνά τους εν όψει των δύσκολων αναμετρήσεων που είναι μπροστά. Στην αναμονή, λοιπόν, και… βλέπουνε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση!

Keywords
Τυχαία Θέματα