ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Κουαλιάτα (pics)

Την περασμένη Δευτέρα ο Νίκολας Κουαλιάτα αποχαιρέτισε άπαντες στον ΠΑΟΚ κι αναχώρησε με προορισμό τη Βραζιλία.

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του “Δικεφάλου” δαπάνησε ένα ποσό περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου ν’ αποκτήσει τον διεθνή μεσοεπιθετικό από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ωστόσο η περίπτωσή του δεν πήγε καλά καθώς έδειξε να μην προσαρμόζεται ποτέ στο πρώτο του πέρασμα στην Ευρώπη. Ο Ράζβαν

Λουτσέσκου έδειξε ξεκάθαρα πως δεν τον υπολογίζει ενώ ανάλογα αναιμική ήταν η πορεία του και στον ΠΑΟΚ Β’ παρότι εκεί προπονητής είναι ο συμπατριώτης του, Πάμπλο Γκαρσία.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση να δοθεί δανεικός κι η Κουιαμπά ήταν αυτήν που πλειοδότησε όλων των ενδιαφερόμενων. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία για τον δανεισμό του – τουλάχιστον – μέχρι το τέλος του έτους με ρήτρα εξαγοράς τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα επισημοποιήθηκε η μετακίνησή του με ανακοινώσεις κι από τις δύο ομάδες. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του “Δικεφάλου”: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τον δανεισμό του Νίκολας Κουαλιάτα στην Κουιάμπα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Η βραζιλιάνικη ομάδα διατηρεί το δικαίωμα αγοράς του ποδοσφαιριστή. Καλή επιτυχία στη Βραζιλία Νίκολας!“.

Από την πλευρά της, η ομάδα από τη Βραζιλία ανακοίνωσε τη δέκατη μεταγραφική της ενίσχυση – σχεδόν – ένα μήνα πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Όπως σημειώνουν οι άνθρωποί της: “Η Cuiabá ανακοινώνει την απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου Nicolás Quagliata, 23 ετών, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Ελλάδα. Ο νεαρός προσγειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο Μάτο Γκρόσο, έκανε εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 31/12/2023 με οψιόν αγοράς.

Ο Nicolás γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης και ξεκίνησε την καριέρα του με το Montevideo Wanderers. Το επαγγελματικό ντεμπούτο έγινε τη σεζόν 2019. Σε λίγο ξεχώρισε και έγινε βασικός και το νούμερο 10 της ομάδας. Συνολικά έπαιξε σε 78 αγώνες, με επτά γκολ και 13 ασίστ. Οι καλές εμφανίσεις τράβηξαν την προσοχή του ΠΑΟΚ, από την Ελλάδα, ο οποίος έκλεισε συμφωνία με τους Ουρουγουανούς την περασμένη σεζόν.

Ο Nicolás είναι η δέκατη ενίσχυση του Dourado για το 2023. Προηγήθηκαν οι συμφωνίες με τους ακραίους Matheus Alexandre και Mateusinho, των αμυντικών χαφ Fernando Sobral, Ronald και Filipe Augusto, του μέσου Pablo Ceppelini και των επιθετικών Isidro Pitta, Iury Castilho και Wellington Silva“.

Keywords
Τυχαία Θέματα