ΠΑΟΚ – Βόλος 4-2 : Ραψωδία ενός 45λεπτου στην Τούμπα

Χωρίς μεγάλες αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας πάντως ένα μικρό “φρεσκάρισμα” στο γενικό… λουκ!

Κάτω από τα γκολπόστ ο Κοτάρσκι. Στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον. Ο Ντάγκλας με την Ντάντας στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής και πιο μπροστά τους οι Ελ Καντουρί, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς πίσω από τον προωθημένο Ολιβέϊρα

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με τον Κλέϊμαν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ και τριάδα στην μεσαία γραμμή οι

Κάτσε, Μπαριέντος, Τσοκάνης και ένα επιθετικό σχήμα με τους Πιρές, Γκάγκι και Ντέλετιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με όρεξη να οδηγήσει τον ρυθμό του αγώνα, «πνίγοντας» τους αντιπάλους του με πολύ πίεση και ένταση σε όλες τις γραμμές!
Το ευτύχημα για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν σαφώς το γρήγορο γκολ του Ίγκασον μόλις στο 6ο λεπτό και στο 2ο κόρνερ του που έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, εκεί όπου ο Ισλανδός στόπερ με κεφαλιά έβαλε νωρίς νωρίς το ματς σε μια άλλη βάση..
Κι αν στην ομάδα του «δικεφάλου» η ατμόσφαιρα έγινε πιο «γκρίζα» λόγω του τραυματισμού του Ελ Καντουρί – άλλος ένας φέτος – που έφερε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή την ίδια ώρα ο Νάρεϊ ανέλαβε το ρόλο του ανθρώπου που θα κρατούσε ψηλά την αδρεναλίνη στην Τούμπα!
Στο 16’ ο Κάργας έβγαλε μια βαθειά μπαλιά και ο Νάρεϊ κινούμενος έξυπνα όσο και γρήγορα πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων, έκανε το κοντρόλ και το πλασέ για το 2-0..
Αυτό ήταν… Η παράσταση άλλαξε μοτίβο, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζοντας το καλό θέαμα με ένα καλό σκορ!
Το 3-0 ήταν κάπως έτσι… Στο 27’ οι Ολιβέϊρα, Τάϊσον και Νάρεϊ «έκρυψαν» τη μπάλα, για να την «εμφανίσει» ο Γερμανός φορ στα δίχτυα του Κλέϊμαν..
Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με ένα καλό σουτ του Πιρές που εξουδετέρωσε στη γωνιά του ο Κοτάρσκι.
Όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά θέματα στο να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων τους, απ’ όπου κι αυτές εκδηλώνονταν!
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τάϊσον πέρασε μια έξυπνη κάθετη μπαλιά στον Πορτογάλο Ντάντας, κι αυτός πλάσαρε αποτελεσματικά για το επιβλητικό 4-0!
Η ποδοσφαιρική ραψωδία του πρώτου 45λεπτου ήταν ότι καλύτερο για τον κόσμο στην Τούμπα, που είδε μια σχεδόν παρόμοια διάθεση στο 2ο μέρος αλλά όχι με την ίδια παραγωγικότητα. Προφανώς και έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές οι οποίες εν μέρει μετρίασαν την πίεση σε μια ούτως ή άλλως… χορτασμένη ομάδα!
Δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις μπρος στην εστία του Κλέϊμαν την ίδια ώρα που και ο Βόλος έκανε το δικό του «κομμάτι» στο ματς καθώς με την κεφαλιά του Τσοκάνη, έπειτα από ωραία σέντρα του Άλχο στο 58ο λεπτό!

H διαδικασία “βάδισε” στα όρια της ποδοσφαιρικής αγγαρείας καθώς ο ΠΑΟΚ έψαχνε μάλλον πιο απρόσεκτα το κάτι παραπάνω στην εστία των φιλοξενούμενων κι αυτό έδωσε άλλη μια ευκαιρία στον Βόλο να πετύχει άλλομ ένα τέρμα… Στο 88′ ο Οζέγκοβιτς έφυγε μόνος από τη μεσαία γραμμή, μετά από άλλη μια μισοτελειωμένη επιθετική δουλειά των γηπεδούχων, και πλάσαρε στο φινάλε τον Κοτάρσκι!

Το 4-2 δεν μετρίασε τη χαρά των γηπεδούχων που μάλλον σκέφτονται αυτές τις ώρες περισσότερο τα νέα του ιατρικού τιμ μετά τους τραυματισμούς του Αουγκούστο και Ελ Καντουρί. Στο ίδιο μοτίβο και οι σκέψεις του Βόλου που ξέρει πως πολλά θα κριθούν στο επόμενο ματς των πλέϊ – οφ, την Κυριακή του Θωμά, με τον Άρη…

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου) 4-2-3-1
Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον (78’ Λύρατζης), Κάργας, Ντάγκλας Αουγκούστο (31’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (16’ Τάϊσον), Ολιβέιρα (78’ Μπράντον Τόμας).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος) 4-3-3
Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης, Κάτσε (46’ Μεταξάς), Τσοκάνης (63’ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (83’ Καρτάλης), Γκάγκι (76’ Τσιρίνο), Ντέλετιτς, Πιρές (76’ Σι).

Keywords
Τυχαία Θέματα