Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 2-3: Έσπασε την εκτός έδρας κατάρα σε ματσάρα επιβίωσης!

Η Στουτγκάρδη νίκησε με 3-2 την Μπόχουμ για την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από 23 ματς, για την 27η αγωνιστική στη Γερμανία, σε σπουδαίο ντέρμπι παραμονής στην κατηγορία, στο «Vonovia Ruhrstadion» και σε ελληνική κόντρα αμυντικών με τον εσχάτως δεξί μπακ στην Μπόχουμ Κώστα Σταφυλίδη (από το 2020 στην ομάδα) να φιλοξενεί τον στόπερ της Στουτγκάρδης (από το 2021, 6 γκολ) Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος έκανε καταπληκτικό ματς.

Και οι δυο είχαν τελική στην εστία, Σταφυλίδης στο 47′ και Μαυροπάνος στο 75′! Και μάλιστα σε ντέρμπι μεταξύ της νεότερης και της γηραιότερης ομάδας της Μπουντεσλίγκα,

Μπόχουμ 29 έτη, Στουτγάρδη 24,5 έτη!

Ματς νούμερο 1893 για την Στουτγκάρδη, η οποία ιδρύθηκε το 1893!

Το 0-1 ο Ιάπωνας αμυντικός Ίτο (πρώτο γκολ στη σεζόν και δεύτερο συνολικά) με καταπληκτικό αριστερό σουτ στο 21′ για την Στουτγκάρδη που προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς και δεν απειλήθηκε καθόλου από την αναιμική και με πολλές δυσκολίες οργάνωσης παιχνιδιού Μπόχουμ.

Το 1-1 με πέναλτι (παράβαση Μιγιό σε Φέρστερ) ο Στέγκερ στο 58′ για να αντιδράσει εντυπωσιακά η Στουτγκάρδη και με Γκιρασί στο 60′ και Βάγκνομαν στο 63΄να κάνει το 1-3! Το τελικό 2-3 ο Χόφμαν στο 85′.

Τρία ματς αήττητη η Μπόχουμ για πρώτη φορά το 2023 με αυτόματη προώθηση από την 18η στην 14η θέση της βαθμολογίας, μετά από τέσσερις σερί ήττες χωρίς να σκοράρει, με δυο νίκες επί Κολωνίας και Λειψίας και μια ισοπαλία με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη. Το σερί σταμάτησε από την Στουτγκάρδη.

Έξι νίκες στα εννιά τελευταία εντός έδρας στην προπονητική θητεία του Λετς, μόνο σε δυο ματς κράτησε μηδέν παθητικό (έχει τη χειρότερη άμυνα με 60), με Λειψία και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Έξι νίκες σε 13 ματς εντός έδρας και έξι ήττες, μόλις μια ισοπαλία.

Η Μπόχουμ έχει παραχωρήσει πέναλτι 13 φορές και απειλεί το απόλυτο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα με 17 του Αννόβερου από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Πέντε ματς χωρίς νίκη ήταν η Στουτγκάρδη, είχε μόλις ένα τρίποντο με την Κολωνία εντός έδρας στα 12 τελευταία ματς. Δεν σκοράρει στα δυο τελευταία ματς με Βόλφσμπουργκ και Ουνιόν και χάνει συνολικά επτά στα δέκα τελευταία.

Τελευταία εκτός έδρας νίκη πριν από 23 ματς (0-10-13), στις 11 Δεκεμβρίου του 2021 με 2-0 επί της Βόλφσμπουργκ. Οκτώ ήττες στα έντεκα τελευταία εκτός έδρας ματς. Μόλις οκτώ βαθμοί συγκομιδή μακριά από την Στουτγκάρδη.

Δεύτερο ματς στον πάγκο (ντεμπούτο στο Κύπελλο με την Νυρεμβέργη στη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στα ημιτελικά) και πρώτο στο πρωτάθλημα για τον αντικαταστάτη του Λαμπαντία (ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2022), Σεμπάστιαν Χένες (συμβόλαιο μέχρι το 2025), πρώην κόουτς της Χοφενχάιμ με παίκτη του, αλλά χωρίς συμμετοχή τον Σταφυλίδη!

Στον πρώτο γύρο η Στουτγκάρδη νίκησε με 4-1, ήταν η πρώτη νίκη στη σεζόν με υπηρεσιακό κόουτς τον Μίκαελ Βίμερ.

12 ματς αήττητη η Στουτγκάρδη απέναντι στην Μπόχουμ, 8 νίκες και 4 ισοπαλίες, η καλύτερη επίδοση απέναντι σε όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα