Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-2: O Ράμσντεϊλ χάρισε το βαθμό στους “κανονιέρηδες” (hls)

Για την 30η αγωνιστική της Premier League, τέθηκαν αντιμέτωπες οι Λίβερπουλ και η Άρσεναλ με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να είναι το (2-2). Με δύο γκολ προηγήθηκαν οι “κανονιέρηδες”, αλλά η Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση και έφτασε κοντά στο να κερδίσει το παιχνίδι. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο τερματοφύλακας τους, που με σωτήριες αποκρούσεις χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Μετά από αυτό

το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ παρέμεινε στην κορυφή με 73 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στην 8η θέση με 44.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ γρήγορα και με ιδιαίτερο πάθος. Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Χάκπο σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

«Σάμπα» από τους Βραζιλιάνους

Δύο λεπτά μετά το σουτ του Χάκπο, ήρθε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Μαρτινέλι, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και σκόραρε με κοντινό πλασέ, για να δώσει το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες». Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου η άμυνα της Λίβερπουλ έμοιαζε να παραπατά και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «μυρίζουν αίμα». Πρώτα, προειδοποίησαν με τους Ζιντσένκο και Ζεσούς και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 28ο λεπτό. Μετά από ωραία συνεργασία από τα αριστερά, ο Μαρτινέλι έκανε τη σέντρα και ο Ζεσούς με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Άρσεναλ.

Ο Σαλάχ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο εγωισμός των «ρεντς» βγήκε στο προσκήνιο και οι παίκτες του Κλοπ άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Η πίεση αυτή τελικά καρποφόρησε στο 42ο λεπτό. Τζόουνς και Ζότα συνεργάστηκαν από τα αριστερά, με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα, με τη μπάλα να καταλήγει στον Σαλάχ, που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα και έκανε το (1-2).

Άστοχος από την «άσπρη βούλα» ο Σαλάχ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με τους ίδιους έντεκα ποδοσφαιριστές, που άρχισαν τον αγώνα. Η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να κλείσει την Άρσεναλ στο δικό της μισό. Η ασφυκτική αυτή πίεση έφερε τελικά τον Σαλάχ στην «άσπρη βούλα». Ο Χόλντινγκ στο 52′ ανέτρεψε τον Ζότα και ο Τίρνει έδωσε το πέναλτι. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν σημάδεψε σωστά με το (2-1) υπέρ της Άρσεναλ να παραμένει. Παρά το άστοχο πέναλτι, το «Άνφιλτ» έμοιαζε με «καμίνι» και οι παίκτες της Λίβερπουλ συνέχιζαν να σφυροκοπούν τους «κανονιέρηδες». Στο 57’ ο Ράμσντεϊλ είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Σαλάχ.

Η πίεση καρποφόρησε

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και να προσπαθούν να ισοφαρίσουν, με την Άρσεναλ να κρατάει το προβάδισμα με δυσκολία. Στο 81′ η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σαλάχ, ο Νούνιες βγήκε απέναντι στον Ράμσντεϊλ, που του είπε “όχι”. Οι γηπεδούχοι δεν απογοητεύτηκαν, συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 87’ με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος, μετά από εξαιρετική σέντρα του Άρνολντ, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράμσντεϊλ. Στα τελευταία λεπτά, οι “ρεντς” συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο Σαλάχ ΄έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, με τον Ράμσντεϊλ να κάνει την επέμβαση του αγώνα. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, με τις δύο ομάδες να χαρίζουν απίστευτο θέαμα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Λίβερπουλ (Κλοπ) (4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο (Φιρμίνο 78′), Τζόουνς (Τιάγκο 60’) – Σαλάχ, Χάκπο, Ζότα (Νούνιες 60’)

Άρσεναλ (Αρτέτα) (4-3-3): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (Τίρνει 88′) – Έντεγκαρντ (Κίβιορ 80′), Πάρτει, Τσάκα – Σάκα, Ζεσούς (Τροσάρ 80′), Μαρτινέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα