Παναθηναϊκός: Τίποτα δεν πέτυχε ακόμα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εδώ και δύο χρόνια “χτίζει” μια ομάδα με προοπτική για το μέλλον. Σε έναν σύλλογο που είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί έχει ήδη έχει πετύχει πράγματα που δεν περίμενε κανείς, εκτός από τον ίδιο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου, η επιστροφή στην Ευρώπη και η πρωτιά στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος αποτελούν υπερβάσεις.

Όταν λίγους μήνες νωρίτερα η ομάδα ψαχνόταν σε όλα τα επίπεδα, ήρθε ο Σέρβος τεχνικός και έβαλε μια τάξη. Οργάνωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα με βάση τα δικά του θέλω, άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι, έβαλε αρχές στο αγωνιστικό κομμάτι και

τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Έχοντας μάλιστα στα χέρια του το τέταρτο -από πλευράς μπάτζετ- ρόστερ στο πρωτάθλημα. Με βάση αυτά, τότε ναι, μπορεί κανείς να θεωρήσει επιτυχία τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο τον πήχη τον έχει ανεβάσει ψηλά η ίδια η ομάδα και ο προπονητής της. Έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους φιλάθλους της και πλέον μπροστά της υπάρχουν δέκα τελικοί. Χωρίς εισαγωγικά. Είναι τελικοί. Κάθε ένας με τη δική του σημασία και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Κάθε παιχνίδι χρειάζεται τη δική του προετοιμασία και ανάλυση. Με σκοπό τη νίκη.

Στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της ιστορίας, οι τέσσερις διεκδικητές γνωρίζουν πως αν κάνουν το δέκα στα δέκα τότε μπορούν να σηκώσουν την κούπα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και κάτι ακόμα. Αλλά αν κάνει κάποιος το δέκα στα δέκα τότε δύσκολα δεν θα πάρει το πρωτάθλημα. Πρώτη φορά τέτοια συγκυρία.

Ο Παναθηναϊκός μετά τις 26 πρώτες αγωνιστικές, απλά τερμάτισε στην πρώτη θέση με διαφορές +2, +5, +7 που εξανεμίζονται σε δύο παιχνίδια. Τίποτα δεν πέτυχε ακόμα, πέραν του να νιώθει περήφανος για την πρωτιά απέναντι σε τόσο ισχυρούς αντιπάλους. Από την άλλη όμως, οι διαφορές αυξάνονται και σε δύο παιχνίδια. Πρώτη φορά η αξία της νίκης σε ένα ματς ελληνικού πρωταθλήματος αγγίζει τέτοια επίπεδα.

Στο τελικό σπριντ (μεγάλης απόστασης), ο Παναθηναϊκός μπαίνει με το ελάχιστο προβάδισμα. Ένα μικρό βήμα. Αυτό το βήμα μπορεί να αυξομειώνεται στο σπριντ ανάλογα τα αποτελέσματα. Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το “Τριφύλλι” καλείται να κάνει την Κυριακή στην “Αγιά Σοφιά” ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν δεν κάνει καλύτερα αποτελέσματα από τους διώκτες του, ας κάνει τα ίδια. Κι αυτό κέρδος του θα είναι.

Για την ώρα οι υπόλοιποι χρειάζονται 30 βαθμούς για να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 28.

Keywords
Τυχαία Θέματα