Champions League: Ο «εξωγήινος» Χάαλαντ και τα ιστορικά χατ-τρικ των Σαλάχ – Λεβαντόφσκι (pics, vids)

Χάαλαντ πέντε αστέρων στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λειψία για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής πέτυχε χατ τρικ για τους «πολίτες» σε διάστημα 25 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο. Η «μηχανή» του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν σταμάτησε εκεί, στο δεύτερο μέρος σημείωσε ακόμη δύο τέρματα, φτάνοντας τα πέντε στο παιχνίδι, ενώ στο 62′ ο Ισπανός προπονητής προχώρησε στην αλλαγή του. Η αγγλική

ομάδα «πέταξε» για τα προημιτελικά, καθώς νίκησε εμφατικά τους Γερμανούς με 7-0. Ο Χάαλαντ είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής στο φετινό Champions League με χατ τρικ.

ANOTHER HAT-TRICK!

3-0 #ManCity pic.twitter.com/bVVLdWnf8t

— Manchester City (@ManCity) March 14, 2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα αποτελούν τους άλλους δύο παίκτες. Θυμίζουμε ότι ο Αιγύπτιος των «ρεντς» σκόραρε τρία γκολ στο παιχνίδι κόντρα στη Ρέιντζερς για τη φάση των ομίλων. Μάλιστα ο «Φαραώ» σκόραρε τρεις φορές σε 6 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα και έγραψε ιστορία. Ο Σαλάχ πέτυχε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι Ρέιντζερς – Λίβερπουλ στο 68′ της αναμέτρησης. Σκόραρε το πρώτο του γκολ στο 76′ το δεύτερο στο 80′ και το τρίτο στο 81′ στη θριαμβευτική νίκη των «κόκκινων» με 7-1 για την 4η αγωνιστική των ομίλων. Μέχρι εκείνη την στιγμή το ρεκόρ κατείχε ο Μπαφετιμπί Γκομπίς από τον αγώνα της Λιόν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2011.

Mo Salah breaks records. pic.twitter.com/cJ54Hbkvcq

— Squawka (@Squawka) October 12, 2022

Τέλος ο Πολωνός στραίκερ των «μπλαουγκράνα» στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων με τη Βικτόρια Πλζεν στο «Καμπ Νου» σημείωσε χατ τρικ (34′, 45+3, 67′). Η Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει με το… δεξί της υποχρεώσεις της στο Champions League, αφού επικράτησε στην έδρα της με 5-1.

Εκτός από τον Σαλάχ, ιστορικό και το χατ – τρικ του Λεβαντόφσκι. Ο έμπειρος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τρία γκολ με τρεις διαφορετικές ομάδες στο Champions League (Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα