Παναθηναϊκός-Περιστέρι 101-57: «Εξαφάνισε» την απουσία του Μπέικον με «κατοστάρα»

“Κάλλιο αργά, παρά ποτέ” και εξαιτίας εξωαγωνιστικών συμπεριφορών του απομακρυσμένου, Ντουέιν Μπέικον, ο Παναθηναϊκός έβαλε “αρχή και τέλος” στο παιχνίδι του και στον πρώτο ημιτελικό των πλει οφ, συνέτριψε (101-57) το Περιστέρι, στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας ότι ο πρώην παίκτης του, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην επίθεση, παρά το

αναγνωρισμένη αξία και ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον πρώτο ημιτελικό με 4 ξένους, λόγω της ξαφνικής απουσίας του Ουίλιαμς, λόγω ίωσης, σήμερα το πρωί, ενώ από το Περιστέρι απουσίασε ο Χουγκάζ, λόγω του κανονισμού για τον “δανεισμό” του από τους “πράσινους”.

Ο Παναθηναϊκός είχε αυτοσυγκέντρωση, σοβαρότητα και πλάνο από το πρώτο λεπτό του ημιτελικού, με αποτέλεσμα να δείξει ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία των πλει οφ και της φετινής σεζόν, δίνοντας πειστικές εμφανίσεις, έστω και αν το ΟΑΚΑ ήταν…άδειο, λόγω και της ακαταλληλότητας της ώρας έναρξης του πρώτου ημιτελικού.

Σταθερή παραγωγή πόντων στα πρώτα δεκάλεπτα και αμυντική αποτελεσματικότητα και συνέπεια στο πρώτο ημίχρονο, είχαν οι “πράσινοι” στο πρώτο ημίχρονο, δεχόμενοι μόνο 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ειδικά, στην επίθεση και απόντος, πλέον, του σκόρερ Ντουέιν Μπέικον, ακόμα και με κατάχρηση προσπαθειών, οι παίκτες του Σερέλη, έδειξαν προσαρμογή στον καταμερισμό επιθέσεων και έκαναν ανάληψη ευθύνης στο εύστοχο “τελείωμα” φάσεων, ως κατάληξη των επιθετικών συστημάτων και όχι των ελεύθερων ατομικών πρωτοβουλιών…

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 51 πόντους στο πρώτο 20σάλεπτο, χωρίς να έχει παίκτη με διψήφιο αριθμό, ενώ στην επίθεση του Περιστερίου, περιόρισε τον Φρανσίκο στους 7 πόντους, τον Χάμερ στους έξι, τον Κόλμαν σε ισάριθμους και τον Ντένμον στους τρείς. Δεκαέξι ασίστ του Παναθηναϊκού, έναντι 7 του Περιστερίου στο α’ ημίχρονο.

Η διαφορά του σκορ “στρογγυλοποιήθηκε” στους 30 πόντους (57-27), έφτασε και στους 37, με τον Παναθηναϊκό να έχει συνέπεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου που είχε ως αποτέλεσμα, να μην επιτρέψει στο Περιστέρι να “μπεί” στο παιχνίδι και να ακολουθεί από μεγάλη απόσταση στο σκορ.

Δεκάλεπτα: 25-17, 51-27, 71-34, 101-57

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα