Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Και τώρα οι δυο τους

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκλεισαν με επιτυχία την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, κάτι που συμβαίνει σπανίως. Οι δύο ελληνικές ομάδες χαμογέλασαν μαζί σε μία αγωνιστική μόλις για τέσσερις φορές φέτος, τη 2η, την 6η, τη 12η και την 26η αγωνιστική. Καταλαβαίνετε ότι με τη φετινή απόδοση του Παναθηναϊκού, τα κοινά χαμόγελα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς το τριφύλλι μετράει μόλις

6 νίκες στη διοργάνωση.

Στην Γαλλία πάντως έδειξε χαρακτήρα, διάθεση και πίστη στο ροζ φύλλο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Πρίφτης βλέπει τον Γιόβιτς να μπαίνει στην εξίσωση κι αυτό μόνο καλό είναι για την ομάδα του. Ο Σέρβος κάνει αυτό που περιμένει ο προπονητής του, κάνει το απλό και μέσω αυτού κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του. Σ’ ένα ματς που δεν “πετούσε φωτιές” βλέπεις τη στατιστική του στο τέλος και λες διόλου άσχημα. 6 πόντοι χωρίς λάθος, μαζί με 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα. Και είναι ελάχιστο καιρό στην ομάδα.

Παπαγιάννης, που επέστρεψε στην προ τραυματισμού του κατάσταση, Γουάιτ και Έβανς, οι οποίοι τις τελευταίες 45 ημέρες είναι αυτοί που θα έπρεπε από την αρχή της σεζόν και βέβαια η άμυνα, με το κοντέρ της Βιλερμπάν να δείχνει μόλις 63 πόντους, είναι τα υπόλοιπα κέρδη του Παναθηναϊκού. Ακόμη και η οξυδέρκεια του Μέικον να μην ψάξει παραπάνω το σκορ, καθώς τίποτα δεν έμπαινε, αλλά να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, δείχνει το σωστό δρόμο που βαδίζουν οι πράσινοι.

Η καρδιά όλων επέστρεψε στη θέση της όταν ο Νέντοβιτς είπε οκ, απλώς κράμπες στην προσπάθειά του να βγει από το σκριν του Φαλ, γιατί ουδείς στο πράσινο στρατόπεδο θα ήθελε να ακουστεί η λέξη θλάση, μία εβδομάδα πριν το final-4 του κυπέλλου, τον πρώτο στόχο της σεζόν.

Το ίδιο έτοιμος με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος φώναξε δυνατά, ότι οι τέσσερις ήττες στη σειρά, το λάθος μπάσκετ και η κακή ψυχολογία ανήκουν στο παρελθόν. Δεν ήταν μόνο η τεράστια νίκη σε βαθμολογικό επίπεδο σε μία αγωνιστική που όλοι οι αντίπαλοί του εκτός από το Μιλάνο έχασαν, αλλά η διάθεση, το πάθος, η άρνηση για το κίτρινο φύλλο, ακόμα κι όταν “ξύπνησε” ο Λάρκιν στην παράταση.

Ο Σλού-cluch (συγγνώμη Χρήστο Καούρη) από τη γωνία, με προσποίηση που έστειλε τον Μοερμάν για μπακλαβά, buzzer-beater και οι ερυθρόλευκοι πατούν γερά στην 8αδα, θέλοντας να αποφύγουν πιθανές γκέλες, κοιτάζοντας ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας. Το σουτ μπήκε, όπως και η τελεία στο κακό διάστημα του κορωνοϊού.

Πριν πουν το τώρα οι δυο μας του τίτλου, υπάρχουν δύο εμπόδια, αυτό του Προμηθέα και της ΑΕΚ, στα οποία αν δε δοθεί σημασία, μπορεί να μην έχουμε καν αιώνιο ραντεβού στον τελικό. Όλοι μιλάμε για τον τελικό, πριν καν γίνουν οι ημιτελικοί κι αυτό είναι λάθος, ιδίως αν το μυαλό των παικτών είναι εκεί και όχι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι.

Η άνοδος του Παναθηναϊκού και η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κανονικότητα, με τους φιλόδοξους ΑΕΚ και Προμηθέα να μπαίνουν στην εξίσωση, μας προετοιμάζουν για ένα εξαιρετικό final-4. Μακάρι…

Keywords
Τυχαία Θέματα