Παναθηναϊκός-Μπάγερν: Η "αντινογραφία" του Μπάλντουιν (vid)

Παναθηναϊκός-Μπάγερν: Η "αντινογραφία" του Μπάλντουιν (vid)osinteliΠαρ, 11/27/2020 - 14:51

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν , όπως και η ομάδα του, ξεκίνησε την χρονιά δυναμικά και συνεχίζει να ανεβαίνει στο μπασκετικό… χρηματιστήριο αλλά και να ανεβάζει την Μπάγερν στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο πρώην ερυθρόλευκος, Μπάλντουιν, κόντρα στην «παλιά» του ομάδα πριν από λίγες εβδομάδες έκανε τεράστια ζημιά ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο με τα mid-range σουτ του, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή

δεν ήταν η καλύτερη του εμφάνιση αλλά μια από τίς πολλές καλές εμφανίσεις που έχει σημειώσει φέτος:

vs Αρμάνι 18 πόντους 4 ασίστ

vs Άλμπα 14 πόντους 4 ασίστ

vs Ρεάλ 18 πόντους 4 ασίστ

vs Ερυθρός Αστέρας 15 πόντους  3 ασίστ

vs Εφές 15 πόντους 3 ασίστ

vs ΤΣΣΚΑ 19 πόντους 11 (!) ασίστ 1 λάθος

Χωρίς αμφιβολία, ο «ατίθασος» –μπασκετικά- Μπάλντουιν , κάνει φέτος ότι δεν έκανε πέρυσι στον Ολυμπιακό. Στη Μπάγερν, υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Τρινκέρι είναι απλά ένας άλλος παίκτης!

Ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του τον κάνει πιο αποφασιστικό και πιο σίγουρο. Δείχνει να αισθάνεται σημαντικότερος και να μην φοβάται να πάρει το «βάρος» της ευθύνης στην επίθεση. Μέσα από τον τακτικό σχεδιασμό του Τρινκέρι ο νεαρός γκαρντ  διαχειρίζεται σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των σκριν με μπάλα (Pick ) γεγονός που του δίνει χώρο να εκμεταλλεύεται το καλό του τα mid-range σουτ, άλλα και τα καλά τελειώματα του αν φτάσει μέχρι το καλάθι.

Είναι γεγονός ότι στην φετινή Μπάγερν, ο Μπάλντουιν είναι αυτός από τον οποίο ξεκινούν όλα. Για αυτό και πρέπει απόψε από το πρώτο κι ολας λεπτό οι πράσινοι να τον «απενεργοποιήσουν». Το τρίποντο μπορεί να μην είναι το δυνατό του σημείο, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι μπορεί ο αμυντικός να κρατήσει απόσταση ώστε να «γλιτώσει» το drive, αφού ο Γουέιντ είναι πολύ εκρηκτικός και το ένας εναντίον ενός είναι… βούτυρο στο ψωμί του!

Είναι πολύ επικίνδυνος με την μπάλα στα χέρια  του, όχι μόνο γιατί μπορεί να σκοράρει ή να πασάρει αλλά γιατί ο Τρίνκέρι τον χρησιμοποιεί και ως «συλλέκτη» φάουλ ώστε να πηγαίνουν πιο γρήγορα οι Γερμανοί στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Τέλος, λόγω των πολλών επιθέσεων που διαχειρίζεται είναι αρκετά επιρρεπείς στο λάθος και τις πιο πολλές φορές τα λάθη του είναι άκρως επιζήμια για την ομάδα του.

Στατιστικά σε 10 παιχνίδια :

13.9 πόντους, 49.5% στα 2π, 22.2% , 2.2 ριμπ, 1.6 κλεψ., 4.1 ασίστ, 2.6 λάθη

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές από τις καλύτερες φάσεις του αλλά και τις πιο «Χτυπητές» αδυναμίες του: 

http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/VO_BALWIN_241120.mp4184673727/11/2020 14:40Παναθηναϊκός-Μπάγερν: Η αντινογραφία του Μπάλντουιν

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Bayern Munich - Μπάσκετ Off Off dpanteli Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται απόψε την Μπάγερν του Αντρέα Τρινκέρι που συνεχίζει να ενθουσιάζει και η Δώρα Παντέλη βάζει στο μικροσκόπιο τον πρώην ερυθρόλευκο, Γουέιντ Μπάλντουιν

Article publish on Παρ, 11/27/2020 - 14:51 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα