Παναθηναϊκός AKTOR – Ζάλγκιρις 80-68: Ο νόμος του Κάουνας

«Μαγεία» Ναν – Γκριγκόνις, χρήζει βελτίωσης πίσω

Με τους Κέντρικ Ναν και Μάριους Γκριγκόνις να κάνουν «όργια» στο πρώτο δεκάλεπτο στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ νωχελικοί, η ρακέτα τους έμοιαζε με… ξέφραγο αμπέλι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Μπιρούτις να δείχνει ασταμάτητος. Ο Λιθουανός ψηλός έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού

(10 π.), αφού το match up με τον Λεσόρ δεν έβγαινε. Η Ζάλγκιρις είχε σταθερά το προβάδισμα (20-16), όμως δεν κατάφερε να περιορίσει σε κανένα σημείο το δίδυμο Ναν – Γκριγκόνις. Οι δυο τους έκαναν «σμπαράλια» την άμυνα των γηπεδούχων (πέτυχαν τους 23 από τους 25 πόντους του Παναθηναϊκού στο δεκάλεπτο) και σε συνδυασμό με την είσοδο του Αντετοκούνμπο που έδωσε ενέργεια στην άμυνα, το «τριφύλλι» έκλεισε την πρώτη περίοδο στο ισόπαλο 25-25.

Μπήκε στην εξίσωση ο Λεσόρ, τα… χάλασε στην άμυνα

Σε αντίθεση με τα πρώτα δέκα λεπτά, στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου εμφανίστηκε στο παρκέ του Κάουνας ο… κανονικός Λεσόρ και ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην επίθεση του. Ο Γάλλος κέρδισε όλες τις μάχες με τους ψηλούς της Ζάλγκιρις, πέτυχε 9 μαζεμένους πόντους και οι «πράσινοι», που είχαν ανακτήσει το προβάδισμα (30-35) ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση. Όλα αυτά στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού από εκεί και πέρα τα προβλήματα στην άμυνα έκαναν ξανά την επανεμφάνιση τους. Ο Έβανς ήταν εκείνος που «πλήγωσε» την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τη Ζάλγκιρις να ανακτά το προβάδισμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (44-38).

Στο ίδιο έργο θεατές…

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη. Η Ζάλγκιρις μπήκε πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ γρήγορα ξέφυγε με διαφορά 8 πόντων (49-41). Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια και με επτά αναπάντητους πόντους από Γκραντ, Λεσόρ και Ναν μάζεψε τη διαφορά (49-48), όμως δεν είχε διάρκεια. Οι «πράσινοι» είχαν πολύ κακή εικόνα στην άμυνα, ενώ κατά διαστήματα έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση. Πέραν των Ναν, Γκριγκόνις και Λεσόρ, όλοι οι υπόλοιποι κινούνταν κάτω του μετρίου, σε αντίθεση με τη Ζάλγκιρις που είχε πολλές περισσότερες επιλογές. Κάπως έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο -8 (64-56).

Σε λίγο περισσότερα…

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-38, 64-56, 80-68.

Keywords
Τυχαία Θέματα