Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 0-0 : Η τακτική νίκησε την έμπνευση!!

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στην πρώτη απώλεια εντός έδρας, στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στο 0-0 απέναντι σε έναν καλά «διαβασμένο» ΟΦΗ..
Η ομάδα της Κρήτης έπαιξε προσεγμένα και με αμυντική τακτική σε ένα μεγάλο μέρος του γηπέδου περιόρισε αισθητά τις δημιουργικές διαθέσεις των αντιπάλων της..

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν σχεδόν άριστα στο

ανασταλτικό κομμάτι έχοντας πιο “επικίνδυνες” τάσεις στο πρώτο ημίωρο ενώ στην επανάληψη η υπεροχή των γηπεδούχων έμεινε σχεδόν σε όλο στο εύρος της, σε επίπεδα φλυαρίας… Έτσι φτάσαμε σε αυτό το στείρο αποτέλεσμα!

Χωρίς εκπλήξεις και σε σχήμα 4-2-3-1 η ενδεκάδα του επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό.
Μπροστά από τον γκολκίπερ Μπρινιόλι, οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ. Στη μεσαία γραμμή οι Ρούμπεν Πέρε κι Αλεξανδρόπουλος με τριάδα τους Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη.


Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε μπροστά από τον Επασί τους Μαρινάκη, Διαμαντή, Βούρο, Μπαλογιάννη στην άμυνα.
Στη μεσαία γραμμή οι Μεγιάδο, Γκαγιέγο, Νέιρα και 3αδα στην επίθεση τους Τοράλ, Λάμπρου, Ντουρμισάι.

Τακτικά ο τεχνικός του ΟΦΗ δικαιώθηκε στο πρώτο ημίωρο επιλέγοντας μια άμυνα αρκετά «ψηλά» στις γραμμές του γηπέδου καθώς αυτό περιόρισε αρκετά την διάθεση όπως και την κίνηση, συνάμα, των γηπεδούχων σε όποια προσπάθεια επιβολής του ρυθμού από την πλευρά τους.
Πρώτη καλή στιγμή στο ματς το σουτ του Γκιαγιέγο στο κάθετο δοκάρι του ΠΑΟ, στο 12ο λεπτό ενώ ως το ημίωρο μόνον η ομάδα της Κρήτης «φαίνονταν» απειλητική στο γήπεδο έστω κι αν είχε μόλις μια καταγεγραμμένη επιθετική ενέργεια, στο 30’ όταν ο Λάμπρου εκτελώντας φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Οι γηπεδούχοι βρήκαν… «σφιγμό» κι ενέργεια μετά το πρώτο ημίωρο με τον Ιωαννίδη να μπαίνει επικίνδυνα στο 35’ αναγκάζοντας τον Επασί σε αποτελεσματική επέμβαση στα πόδια του ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα κι έπειτα από φάση διαρκείας ο Ρούμπεν Πέρες σούταρε, έχοντας εκτός «φάσης» τον γκολκίπερ Επασί, αλλά προ της γραμμής απέκρουσε ο Βούρος σωτήρια.
Αυτή ήταν η πρώτη και καλύτερη φάση για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, η ομάδα της Κρήτης δεν άλλαξε το δόγμα της – και δεν είχε λόγο να το κάνει – κι αυτό ανάγκασε μετά τα πρώτα δέκα λεπτά τον Γιοβάνοβιτς να πάει σε αλλαγές προσώπων με την είσοδο των Μαουρίσιο – Βιγιαφάνες..
Η δυσκολία στο κομμάτι της δημιουργίας παρέμεινε στους γηπεδούχους, παρά τις κάποιες καλές εφορμήσεις του Χατζηγιοβάννη.
Στο 55’ μια κεφαλιά του Ιωαννίδης, έφτασε στα χέρια του Επασί και δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε η μοναδική καλή στιγμή του ΟΦΗ στο 2ο ημίχρονο όταν ο Μπαλογιάννης από μακρινή απόσταση ανάγκασε τον Μπρινιόλι να αποκρούση με υπερένταση.

Με την είσοδο των Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάννη στο τελευταίο ημίωρο, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ανέλαβε την πρωτοβουλία στις κινήσεις δίχως όμως κάτι αξιόλογο στο τέλειωμα των φάσεων.

΄Έτσι, προέκυψε αυτή η ισοπαλία που σαφώς ικανοποιεί τον ΟΦΗ καθώς, εκτός των άλλων, παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας!

Keywords
Τυχαία Θέματα