ΠΑΟΚ – Περιστέρι 86-87: Το buzzer beater του Μακρί έκρινε το ντέρμπι!

Απίθανο παιχνίδι στην Πυλαία, με τις δύο ομάδες να έχουν ένταση, ποιότητα, μοιραίους και πρωταγωνιστές και εν τέλει τον νικητή να κρίνεται από ένα μεγάλο σουτ του Έρικ Μακρί στο φινάλε.

Το ματς
Το Περιστέρι μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε 7-16 στο 6΄ με κάρφωμα του Μπράουν, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τους Τζόουνς και Λοβ και μείωσε σε 17-18. Σαλούστρος και Χρυσικόπουλος έδωσαν αέρα 5 πόντων (17-23), όμως ο Λαβ με

μπάζερ μπίτερ πρώτης περιόδου έγραψε το τελικό 20-23 του δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με το περιστέρι να προηγείται 37-34 με βολή του Πέτεγουεϊ μετά από τεχνική ποινή στον Γιάνκοβιτς. Κάπου εκεί φύσηξε άνεμος… δέκα μποφόρ για το Περιστέρι: Γιάνκοβιτς και Λαβ πήραν τα όπλα τους και με επιμέρους 15-2 ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά και διψήφια διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (49-39)! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ είχε ήδη πετύχει 8 τρίποντα στο ημίχρονο (8/16), 5 εκ των οποίων από τον αφιονισμένο Λοβ (5/7).

Η απάντηση του Περιστερίου ήρθε με παρόμοιο τρόπο στην τρίτη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το ευρύ 57-43 στο 23΄, όμως η ομάδα του Μανωλόπουλου, κράτησε τους γηπεδούχους στο μηδέν για πέντε αγωνιστικά λεπτά και με τρομερό σερί 15-0 με πρωταγωνιστή τον Μίλερ πηρε προβάδισμα με 58-57! Το φινάλε του δεκαλέπτου βρήκε τον “δικέφαλο” προηγούμενο με 65-63 και τους λογαριασμούς ανοιχτούς.

Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν άψογα την τέταρτη περίοδο, με τον Μακρί να οδηγεί το 6-0 σερί ως το 65-69 που έφερε τάιμ άουτ από τον Άρη Λυκογιάννη. H αντίδραση του ΠΑΟΚ αποδείχτηκε βραχύβια και το Περιστέρι συνέχισε να χτίζει διαφορά, αυτή τη φορά με τον Χάγκινς πρωταγωνιστή: +7 και 69-76, την ώρα που στην απέναντι πλευρά πάλευε μόνος του ο Λαβ. Το παιχνίδι δεν απέφυγε, όπως αναμενόταν, να κριθεί στο φινάλε, αφού ο Λοβ με δύο βολές έγραψε το 78-80, 4:08 για το φινάλε.

Ο Γκρίφιν πήρε πρωτοβουλίες αλλά τις έστειλε όλες στο σίδερο και το Περιστέρι είχε πια διαφορά δύο κατοχών, 78-82, 02:30 για το φινάλε, αλλά και την κατοχή. Ο Μάρβιν Τζόουνς έβγαλε δύο σημαντικές άμυνες, όμως ο Γιάνκοβιτς μιμήθηκε Τζόουνς και Λοβ και ξόδεψε μια βολή για το 79-82. Ο Λαβ αστόχησε σε τρίποντο ισοφάρισης στα 1:40, με τον Μακρί να τον μιμείται λίγο αργότερα και τον Κατσίβελη να κάνει άχρηστο φάουλ στέλνοντας τον Γιάνκοβιτς στη γραμμή. Ο Σερβοέλληνας φόργουορντ έβαλε πάλι μία, ο Χάγκινς πήρε ένα τραβηγμένο φάουλ, όμως και πάλι το Περιστέρι έστειλε τον ΠΑΟΚ στη γραμμή χωρίς χρονοτριβή με φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ! Ο Τζόουνς έβαλε ένα ζευγάρι βολών και ισοφάρισε σε 82-82, 1:14 για το φινάλε!

O Μίλερ αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και το Περιστέρι έκανε πάλι φάουλ στη διεκδίκηση (!), με τον Ντι Λίο να βάζει και τις δύο και να γράφει το 84-82 στα 48΄΄. Ο Πέτεγουεϊ κέρδισε φάουλ από τον Ντι Λίο και πήγε στη γραμμή στα 26.4΄΄.

O φοβερός και τρομερός Λαβ ανέλαβε την ευθύνη και με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Χάγκινς πριν εκτελέσει για το 86-84 στα 4΄΄ για το τέλος. Έμενε μια τελευταία ζαριά για το Περιστέρι μετά το τάιμ άουτ του Μανωλόπουλου: σε μια άψογα εκτελεσμένη επίθεση ο Μακρί βρέθηκε ελεύθερος στη γωνία από πάσα του Μίλερ και με ψυχρή εκτέλεση πέτυχε το buzzer beater και έδωσε τη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι!

Για τον ΠΑΟΚ ο Λαβ ήταν απολαυστικός με 27 πόντους, ο Τζόουνς ουσιαστικός με 18 και 6 ριμπάουντ, ο Γιάνκοβιτς πέτυχε 16 πόντους αλλά αστόχησε σε δυο κρίσιμες βολές και ο Ντι Λίο είχε 13 πόντους.

Για το Περιστέρι οι Πέτεγουεϊ και Χρυσικόπουλος είχαν από 15 πόντους και ο ήρωας του ματς Έρικ Μακρί 12 πόντους, 5 ριμπάουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα