Παναθηναϊκός - Ζενίτ 77-89: "Ξύπνησε" αργά κόντρα στη Ζενίτ!

Παναθηναϊκός - Ζενίτ 77-89: "Ξύπνησε" αργά κόντρα στη Ζενίτ!mkouzoulΠέμ, 01/07/2021 - 22:57

Οι “πράσινοι” στο πρώτο παιχνίδι μετά το “διαζύγιο” με τον Βόβορα, αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι στην ποιοτική Ζενίτ που κατάφερε να πάρει μια ακόμη εκτός έδρας νίκη στην φετινή Euroleague.  

Οι “πράσινοι” φάνηκε να ξυπνούν αρκετά αργά, στην τέταρτη περίοδο, όμως έπρεπε να καλύψουν μεγάλη διαφορά για να πάρουν κάτι θετικό.  

Πριν την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε από τους

Αλβέρτη και Διαμαντίδη, ο Μάνος Παπαδόπουλος που ήταν φανερά συγκινημένος.  

Η ποιότητα της Ζενίτ ήταν αυτή που έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο Παναθηναϊκός, φάνηκε να μπαίνει αποφασισμένος να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι. Η Ζενίτ όμως πολύ γρήγορα έδειξε την ποιότητα της και με τον Χόλινς έκανε το 7-4 δείχνοντας πως δεν πρόκειται να αφήσει το “τριφύλλι” να πετύχει εύκολα καλάθια. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πετύχαινε καλάθια και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Ο Γουάιτ, έκανε το 9-13 ενώ Τόμας και Χόλις, αύξησαν την διαφορά και έκαναν double score 2.50 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Πούσκοφ έκανε το 9-20 που ήταν και η μεγαλύτερη τιμή διαφοράς για την Ζενίτ μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Παπαπέτρου σε 13-20 όμως το τέλος της περιόδου, βρήκε την ομάδα από την Ρωσία να προηγείται με δέκα 16-26.  

Ο Παναθηναϊκός, στην δεύτερη περίοδο, έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.  

Η Ζενίτ μπήκε και έκανε ένα γρήγορο σερί για να φτάσει τη διαφορά στους 17! 16-33 . Οι “πράσινοι” έκαναν σερί 7-0 με Νέντοβιτς και Μπέντιλ και μείωσαν στους 8!  

Εκεί όμως που ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλή άμυνα, ήρθε ένα τρίποντο από τα δέκα μέτρα από τον Πάνγκος για το 27-38 που άλλαξε ξανά τις ισορροπίες.  

Μπορεί η ομάδα του Χαραλαμπίδη να έπαιξε αρκετά καλά αλλά η ποιότητα της Ζενίτ ήταν τέτοια που με τον Γκουντάιτις να σημειώνει 15 πόντους στις 2 πρώτες περιόδου και τον Πάνγκος να προσθέτει 9, πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 12 πόντων 35-47.  

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η Ζενίτ ξεκίνησε με 6-0 σερί την τρίτη περίοδο. Ο Τόμας με τρίποντο και ο Πάνγκος με έμμεσο τρίποντο(καλάθι και φάουλ) έκαναν το 35-53 και έφεραν την διαφορά στους 18 που ήταν και η μεγαλύτερη. Ο Παπαπέτρου απάντησε με κάρφωμα για το 37-53.  

Η ομάδα του Πασκουάλ με ένα εξαιρετικό Πάνγκος που μοίραζε τη μπάλα και σκόραρε συνεχώς, δεν άργησε να φτάσει στο 41-61 με τον Γκουντάιτιτς να κερδίζει για πολλοστή φορά τον Παπαγιάννη που τον έβαλε πλάτη. Το ίδιο καλάθι το πέτυχε πολλές φορές απέναντι στην ψηλό του Παναθηναϊκού. Ο Γκουντάιτις με βολή έκανε και το +21 (41-62)στην διαφορά κόντρα στους “πράσινους”. 

Η Ζενίτ έβρισκε συνεχώς το δρόμο προς το καλάθι ενώ ο Παναθηναϊκός δεν πετύχαινε εύκολα καλάθια και παράλληλα έκανε λάθη στην άμυνα τα οποία εκμεταλλεύονταν η ομάδα του Πασκουάλ.   

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να απογοητεύεται τη στιγμή που η Ζενίτ απλά έκανε αυτό που ξέρει. Η διαφορά δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στην τρίτη περίοδο, “παγιώθηκε” πάνω από τους 20.  

Ο Πάνγκος με ωραίο καλάθι ανέβασε την διαφορά στους 25, 49-74! Η περίοδος έληξε 54-76 με τρίποντο του Κασελάκη!  

Ο Παναθηναϊκός, έκανε μια ύστατη προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Γουάιτ και Νέντοβιτς, μείωσαν την διαφορά στους 15 έξι λεπτά πριν το τέλος!   

Οι “πράσινοι” μείωσαν και στους 12 με τρίποντο του Μήτογλου, δείχνοντας πως υπάρχει αντίδραση! Ο Γκουντάιτις έκανε το 69-84 αυξάνοντας και πάλι την διαφορά. 

Με τρίποντο του Μήτογλου 2 λεπτά πριν το τέλος έγινε το 75-84! 

Ο Πάνγκος έκανε το 75-87 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος τελειώνοντας και τυπικά το ματς με 30 δευτερόλεπτα στο ρολόι.  

Ο Πάνγκος ολοκλήρωσε με double double, 18 πόντους και 10 ασίστ, και ο Γκουντάιτις είχε 25πόντους. Ο Καναδός Πάνγκος αναδείχτηκε πολυτιμότερος του αγώνα.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Παπαπέτρου είχε 14 πόντους και ο Μήτογλου 13. 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο match center του Novasports.gr

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Zenit - Μπάσκετ Off Off mkouzoul Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα με από την Ζενίτ με 77-89  για την 18η αγωνιστική της Euroleague.   Article publish on Πέμ, 01/07/2021 - 22:57 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα