Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0: Πήρε ανάσα με επιβλητική εμφάνιση

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, χάρη στα γκολ των Ζ. Πέδρο, Φ. Ντουάρτε και Μ. Ντουάρτε, πήρε το δεύτερο μόλις φετινό τρίποντο και πρώτο μετά από τέσσερις σερί ήττες. Οι Αγρινιώτες, σκόραραν πάνω από δύο φορές στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Σε δύσκολη θέση η Κηφισιά, που απείλησε ελάχιστα και αγνοεί πλέον το τρίποντο δέκα αγωνιστικές, με τρεις σερί ήττες.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Καπίνο, στόπερ οι Οικονόμου, Μ. Ντουάρτε και Μλάντεν, στη μεσαία

γραμμή οι Λιάβας, Χουάνπι, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης και Σίλβα, στην επίθεση οι Ζ. Πέδρο και Φ. Ντουάρτε.

Η Κηφισιά ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αναγνωστόπουλος, στην άμυνα οι Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας και Γκόμπελιτς, αμυντικά χαφ οι Πέιος και Ιπαλίμπο, οι Πρίτσας, Μπαρμπόσα και Μπιφουμά πίσω από τον Τετέη.

Δικαιώθηκε στο τέλος

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ μέρους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, για να σκοράρει τελικά στα τελευταία δευτερόλεπτα με πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο δέκατο λεπτό, ο Πέρες επιχείρησε το σουτ από μακριά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 17′, ο πολύ επικίνδυνος Φρεντερίκο Ντουάρτε γύρισε από δεξιά, ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, όμως ο επερχόμενος Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει.

Στο 23′, ήταν η σειρά της Κηφισιάς να απειλήσει, όταν ο Μπιφουμά γύρισε από αριστερά, ο ο Πρίτσας έπιασε το σουτ, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε εύκολα.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε γύρισε για άλλη μία φορά από δεξιά, ο Ζοάο Πέδρο έκανε την προβολή, ο Αναγνωστόπουλος του είπε όχι, ενώ στη συνέχεια η δεύτερη προσπάθεια του Χατζηθεοδωρίδη, κόντραρε στον Λαντρ.

Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 43′, ο Χουάνπι μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στην περιοχή για να ανατραπεί από τον Λαντρ.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ζοάο Πέδρο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους, εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Το «καθάρισε» με τους δύο…Ντουάρτε!

Η Κηφισιά ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το διαγώνιο σουτ του Μασούρα στο 48ο λεπτό πέρασε άουτ.

Ο Παναιτωλικός, απάντησε στις ευκαιρίες στο 51ο λεπτό, με τον Λιάβα να γυρίζει από δεξιά και το εντυπωσιακό βολέ του Τορεχόν να περνάει άουτ.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο 61′ κατάφεραν να το επεκτείνουν. Σε φάση διαρκείας, ο Τορεχόν έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φρεντερίκο Ντουάρτε με επιβλητική κεφαλιά, νίκησε τον Αναγνωστόπουλο, για το 2-0!

Στο 67ο λεπτό, ο Λιάβας επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Αναγνωστόπουλο σουτάροντας από μακριά, όμως ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς κατάφερε να διώξει.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να αντιδράσουν με τις αλλαγές τους και μία από αυτές, ο Οζέγκοβιτς, κινήθηκε ωραία στην περιοχή στο 70′, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Καπίνο κράτησε το μηδέν.

Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός και στο 78ο λεπτό πέτυχε και τρίτο τέρμα: ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ, ο Μπρούνο Ντουάρτε έπιασε την κεφαλιά, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε, όμως ο ίδιος παίκτης στην επαναφορά, έκανε το 3-0 με ωραίο πλασέ.

Στις καθυστερήσεις, η Κηφισιά δεν κατάφερε να μειώσει, με τον Αντερέγκεν να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

Stoiximan Super League 2023-24, 13η Αγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού

Γκολ: 45+1′ πεν. Zoάο Πέδρο, 61′ Φ. Ντουάρτε, 78′ Μ. Ντουάρτε
Κίτρινες: Μ. Ντουάρτε, Πέρες – Μπαρμπόσα, Λαντρ, Ιπαλίμπο, Παρράς
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Κουμπαράκης
Βοηθοί: Κόλλιας, Χριστοδούλου
Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο – Οικονόμου, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν (86′ Στάγιτς) – Λιάβας (86′ Μαυρίας), Χουάνπι (83′ Ξενιτίδης), Πέρες (57′ Μπαλντασάρα), Χατζηθεοδωρίδης, Σίλβα – Ζ. Πέδρο (82′ Ντίας), Φ. Ντουάρτε.
Κηφισιά (Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος – Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας, Γκόμπελιτς (69′ Παρράς) – Πέιος (35′ Αντούνες), Ιπαλίμπο – Πρίτσας (46′ Ίλιεφ), Μπαρμπόζα (56′ Οζέγκοβιτς), Μπιφουμά (69′ Αντερέγκεν) – Τετέη.

Keywords
Τυχαία Θέματα