Ότι συμβαίνει στο Λας Βέγκας... μένει στο Λας Βέγκας

Χιλιάδες Αμερικανοί κάτω των 25 ετών πέφτουν θύματα traffiking στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Δεν υπάρχουν ακριβή νούμερα για τον αριθμό αυτών των νέων, αλλά εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 29ο.000. Οι προβληματικοί οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες στη Νεβάδα, σε συνδυασμό με τη λάγνα κουλτούρα του Λας Βέγκας, καθιστά την περιοχή ως ένα από τα χειρότερα μέρη για να πέσει κανείς θύμα trafficking, σύμφωνα με ομάδες προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ακτιβιστές.

Το Al Jazeera,

σε αφιέρωμά του, παρουσιάζει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιστορία της Angela που την πρώτη φορά που πωλήθηκε για σεξ, δεν αναζητούσε δουλειά. Ήταν μόλις 20 ετών και καθόταν με τον αδελφό της κάτω από τα φανταχτερά νέον φώτα της λεωφόρου Tropicana του Λας Βέγκας. Τα δύο παιδιά από την Χαβάη ήταν άστεγα εδώ και λίγες εβδομάδες. Τότε ένας άντρας σε ένα φορτηγό σταμάτησε και πρόσφερε στον αδελφό της 50 δολάρια, υποθέτοντας ότι ήταν ο προαγωγός της. Της ζήτησε να πάει μαζί του. Ήταν απρόθυμη και φοβισμένη, αλλά ένιωθε υποχρεωμένη. «Δεν είχαμε φαγητό ή χρήματα και αυτός ο τύπος μας τα προσέφερε. Δεν νομίζω ότι είχα άλλη επιλογή», λέει η Angela.

Όπως και πολλοί νέοι που πέφτουν θύματα traffiking στο Λας Βέγκας, η Angela είχε έρθει στην πολιτεία της Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνει μια νέα αρχή. Είχε όνειρο να γίνει τραγουδίστρια όταν αγόρασε στα 18 της αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή από την Χαβάη στη Νεβάδα. Πριν έρθει στο Λας Βέγκας, δεν είχε συναντήσει τον ετεροθαλή αδερφό της, αλλά είχε αρχίσει να γράφει σε αυτόν όταν ήταν στη φυλακή. Έφτασε στην περιοχή την χρονική περίοδο που απελευθερώθηκε, σε μια περίοδο που πήγαινε μαζί με τους φίλου του να κάνουν στριπτίζ σε κλαμπ για να βγάλουν τα προς το ζην. «Άρχισαν να λένε ότι ήθελαν να βγάλουν λεφτά μαζί μου, αλλά δεν ήξερα τι σήμαινε αυτό, απλά έκανα αυτό που μου έλεγαν για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», ανέφερε στο Al Jazeera. Ο φαύλος κύκλος σεξουαλικής κακοποίησης συνεχίστηκε μέχρι που τελικά την πούλησε για σεξ.

Όταν το σύνθημα «Ό,τι συμβαίνει στο Λας Βέγκας, μένει στο Λας Βέγκας» δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, βοήθησε στην οριστική μετάλλαξη της πρωτεύουσας των τυχερών παιχνιδιών. Αν και το Λας Βέγκας δεν ανήκει σε μια από τις 10 πόλεις της Νεβάδας όπου η πορνεία είναι νόμιμη, τα παράνομα στριπ κλαμπ και τα νομικά κενά, όπως για παράδειγμα ότι οι πελάτες πληρώνουν για το χρόνο μιας γυναίκας αλλά όχι το σεξ, δημιουργούν ένα τοπίο αρκετά θολό σχετικά με το θέμα. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 30.000 συνοδοί εργάζονται παράνομα στο Λας Βέγκας, ενώ μόνο 1.000 εργάζονται στα μέρη που η πορνεία είναι νόμιμη.

Η Tanya Smith άρχισε να εκδίδεται για πρώτη φορά όταν ήταν 15 ετών στο Σαν Ντιέγκο το 2000. Όταν ενηλικιώθηκε μετακόμισε στο Λας Βέγκας και άρχισε να χορεύει σε μαγαζιά, όπου κατάλαβε ότι ο χορός και το traffiking συχνά συνδυάζονται. «Όταν χόρευα, τα περισσότερα από τα κορίτσια που δουλεύαμε μαζί είχαν προαγωγούς. Όλες διαφημίζονταν στο διαδίκτυο στο Backpage», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Smith θυμάται καλά πως οι προαγωγοί την έπεισαν να αρχίσει να εκδίδεται. «Τις περισσότερες φορές σου έλεγαν πως δεν πουλάς σεξ, αλλά τον χρόνο σου. Παράλληλα πάντα υπενθύμιζαν πόσο καλός είναι ο μισθός», πρόσθεσε.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα