Ώρα ημιτελικών στο Βελιγράδι

Η Stark Arena του Βελιγραδίου γίνεται την Παρασκευή πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του Final Four.

Στις 19.00, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την έκπληξη της διοργάνωσης Ζάλγκιρις, με τον «δάσκαλο» Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κοντράρεται με τον «μαθητή» του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε Final Four
ως προπονητής.

Ο ημιτελικός έχει και «ελληνικό χρώμα», με τον Κώστα Σλούκα να αναζητεί την έκτη σερί του νίκη σε ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 14 φορές στην Εuroleague από το 2000, με την τουρκική ομάδα να έχει 9 νίκες, έναντι 5 των Λιθουανών.

Στις 22.00, οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του θεσμού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7 τίτλοι) και Ρεάλ Μαδρίτης (9 τίτλοι) διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό.

Ρώσοι και Ισπανοί παρά την επιτυχημένη παρουσία τους στην διοργάνωση σπάνια συναντώνται σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης και έτσι η μονομαχία τους παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φυσικά, η ελληνική παρουσία δεν λείπει και από εδώ, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ ξανά σε τελικό.

Οι δύο ομάδες, έχουν ξεπεράσει τα περισσότερα από τα προβλήματα τραυματισμών που τους έχουν ταλαιπωρήσει όλη τη χρονιά, με τους Μαδριλένους να έχουν εκτός μόνο τον Κούζμιτς και την ΤΣΣΚΑ τον Βέστερμαν.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 21 φορές τα τελευταία 18 χρόνια, με την ΤΣΣΚΑ να υπερτερεί με 15 νίκες και 6 ήττες.

Aναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις των καναλιών Novasports:

Φενέρμπαχτσε - Ζάλγκιρις (19:00, Novasports1HD)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, Novasports1HD)
Keywords
Τυχαία Θέματα