H ανάκριση του Ουάρντα (video)

Λίγη ώρα πριν ο Αμρ Ουάρντα αναχωρήσει για την Αίγυπτο «ανακρίθηκε» από τη δημοσιογραφική ομάδα Novasports στην τελευταία εν Ελλάδι συνέντευξή του πριν το Μουντιάλ. Ο «Φαραώ» που ήταν για μια ακόμα φορά απολαυστικός, αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στην φετινή σεζόν, στο βραβείο του MVP, στο Μουντιάλ αλλά και στους Αραούχο
και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Δείτε και διαβάστε την συνέντευξή του.

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη ποδοσφαιρική σου πατρίδα, καθώς εδώ έχεις πετύχει πολλά και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.

"Σίγουρα, πρόκειται για τρία από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, για το μέλλον μου, για την καριέρα μου, για την Εθνική ομάδα. Ξεκίνησα με τον Παναιτωλικό. Ήταν ένα βήμα. Μόλις έχω τελειώσει τη σεζόν με τον Ατρόμητο, πέρσι ήμουν στον ΠΑΟΚ και τώρα θα πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι όνειρο για όλους. Οπότε η Ελλάδα δεν είναι μόνο η δεύτερη ποδοσφαιρική μου πατρίδα.

Είναι δεύτερη πατρίδα μου στη ζωή, στους ανθρώπους, επειδή μου συμπεριφέρθηκαν όμορφα και δεν ένιωσα ποτέ να μου λείπει η πατρίδα μου, ένιωσα σα στο σπίτι μου. Οπότε ήταν χαρά μου να είμαι εδώ με όλους εσάς και όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Είτε συνεχίσω εδώ, είτε φύγω η Ελλάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Όλα γίνονται βήμα βήμα, και η Ελλάδα ποδοσφαιρικά είναι ένα σκαλοπάτι για μένα και θα δούμε τί θα συμβεί μετά το Μουντιάλ."

Ήταν αυτή η καλύτερη χρονιά της καριέρας σου;

"Φυσικά αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο χωρίς άγχος. Πριν την έναρξη της σεζόν κάποιοι προσπάθησαν να με πιέσουν, να με ρίξουν ψυχολογικά ώστε να μην παίξω καλά. Ωστόσο επειδή εγώ δεν τους άκουγα, κι επειδή εγώ ξέρω τι κάνω, γνωρίζω το ποδόσφαιρο μου, είδατε όλοι τί συνέβη. Ο κόσμος με ανακήρυξε MVP επειδή δουλεύω σκληρά.

Πολλοί παίκτες έχουν το ταλέντο, όμως δεν ξέρουν τί να κάνουν και δεν έχουν τη νοοτροπία. Εγώ έχω το ταλέντο και ξέρω τι να κάνω. Δουλεύω σκληρά κι αυτά είναι τα αποτελέσματα."

Ποια είναι τα προγνωστικά σου για το Μουντιάλ ως προς την Αίγυπτο αλλά και ως προς το ποια ομάδα θα πάρει το τρόπαιο;

"Είναι όνειρο για όλους να παίξουν στο Μουντιάλ. Η Εθνική μας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες μας παίζουν στην Ευρώπη. Έχουμε στις τάξεις μας τον Σαλάχ που είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο μαζί με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Γίνεται καλή ομαδική δουλειά, έχουμε τον κύριο Κούπερ έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί.

Νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι καλό, γιατί όποτε μαζευόμαστε για την Εθνική ομάδα και παίζουμε για την Αίγυπτο υπό πίεση, τότε παίζουμε καλά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι θα περάσουμε στον επόμενο γύρο και θα κάνουμε κάτι καλό στον όμιλο. Πιστεύω επίσης ότι το Μουντιάλ θα το κατακτήσει η Γερμανία ή η Ισπανία."

Ποια είναι η σχέση σου με τον Σαλάχ;

"Πρώτον ο Σαλάχ είναι πολύ καλό παιδί. Βοηθάει όλο τον κόσμο και υποστηρίζει τους πάντες από μικρούς μέχρι μεγαλύτερους. Είναι πολύ ευγενικός και έχει αγνή καρδιά. Γι' αυτό ο Θεός του δίνει. Γι' αυτό σκόραρε 47 γκολ, έκανε 21 ασίστς και γι' αυτό είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Όταν ήταν στη Βασιλεία ήταν στον πάγκο και έπαιξε απέναντι στην Τσέλσι τρεις φορές και έβαλε τρία γκολ. Μετά όταν στην Τσέλσι δεν έπαιζε με τον Μουρίνιο, συνεχώς τον είχε εκτός. Μετά πήγε στη Φιορεντίνα, στη Ρομα, στη Λίβερπουλ και δούλεψε πολύ, έγινε ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ετοιμάζεται για το Μουντιάλ.

Είναι ο βασιλιάς όλων μας στην Αίγυπτο. Και τώρα θα παίξει και στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κερδίσει τότε δεν αποκλείεται να γίνει ο πρώτος Αιγύπτιος παίκτης που θα ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο στην ιστορία του ποδόσφαιρου. Αξίζει το καλύτερο, μαθαίνουμε από αυτόν και γι' αυτό βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ο καθένας προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα του. "

Πως αντιμετωπίζει ο Αιγυπτιακός λαός την επιστροφή της χώρας σε ένα Μουντιάλ μετά από τόσα χρόνια;

"Είναι μια μεγάλη ελπίδα για όλους τους ανθρώπους στην Αίγυπτο. Πέρασαν 28 χρόνια που δε συμμετείχαμε στο Μουντιάλ. Πολλοί θρύλοι μας δεν έπαιξαν σε ένα Μουντιάλ, πολλοί από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας μας δεν έπαιξαν. Ο Μοχάμεντ Αποτρέγκα για παράδειγμα δεν έπαιξε, οπότε για όλους εμάς αποτελεί ένα όνειρο, ένα όνειρο να παλέψουμε για την Εθνική μας ομάδα και να κάνουμε τις οικογένειές μας, τους φίλους μας και τη χώρα μας περήφανους.

Είναι ένα όνειρο, είμαι χαρούμενος και γι' αυτό το λόγο τη φετινή σεζόν έπαιζα χαρούμενος και προσπαθούσα να χαρώ το ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό κι ο Σαλάχ είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, ο Μοχάμεντ Νασέρ Ελνένι παίζει στην Άρσεναλ, το περιμένουμε πως και πως."

Τί σημαίνει το βραβείο του MVP για σένα;

"Αναδείχτηκα MVP στην Ελλάδα επειδή η ομάδα με βοήθησε και όχι επειδή εγώ βοήθησα τον εαυτό μου. Ο Ατρόμητος με βοήθησε πάρα πολύ. Όλοι οι άνθρωποι μέσα και έξω από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ με βοήθησε πέρσι, αλλά και ο Παναιτωλικός, η πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα με βοήθησε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Αγρίνιο και στον Παναιτωλικό επειδή με βοήθησαν από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα μέχρι την τελευταία. Μέχρι σήμερα με παίρνουν τηλέφωνο μετά από κάθε ματς να μου πουν συγχαρητήρια για όλα.

Οπότε συνέχισα έτσι, ήταν ένα καλό βήμα για μένα, ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου στο ποδόσφαιρο και εύχομαι το καλύτερο για το επόμενο βήμα στη ζωή μου."

Ποιον παίκτη θα διάλεγες εσύ για MVP;

"Υπήρχαν πολύ καλοί παίκτες στη Superleague, αλλά αν με ρωτάς ποιος το άξιζε θα σου έλεγα ότι το άξιζα εγώ γιατί δούλεψα σκληρά με την ομάδα. Δεν είμαι ψώνιο, το λέω αληθινά. Νομίζω όμως ότι η ΑΕΚ είχε καλούς παίκτες για MVP. Ο Λιβάγια ξεκίνησε καλά, αλλά νομίζω θα ψηφιζα Αραούχο. Είναι πολύ καλός. Ξέρει πως να σκοράρει, ξέρει πως να παίζει ποδόσφαιρο, είναι καλό παιδί τον έχω γνωρίσει οπότε ναι θα έλεγα Αραούχο."

Τι έχεις να πεις για το "ντέρμπι" ψήφων με τον Λάζαρο, καθώς αναδείχθηκες MVP με 1% διαφορά;

ΑΕΚ έχει πολλούς φιλάθλους στην Ελλάδα και όλοι έμπαιναν στο ίντερνετ να ψηφίσουν στον διαγωνισμό που ήταν στα ελληνικά. Αν τον είχαν και στα Αραβικά ή στα Αγγλικά, τότε θα είχα σίγουρα καλή επιτυχία. Αλλά οκ, ήταν στα ελληνικά, ο Λάζαρος είναι καλός παίκτης, του εύχομαι το καλύτερο, είναι πολύ καλό παιδί, τον ξέρω τον Λάζαρο. Είχε παίξει και σε Μουντιάλ πριν από κάποια χρόνια, έχει πολύ καλή ιστορία, έχει βάλει πολύ ωραία γκολ όπως αυτό με τον Ολυμπιακό ή το άλλο στο κύπελλο με τη Λάρισα.

Σέβομαι όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ, πήγα στο ΟΑΚΑ στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όλοι μου έλεγαν "Είμαι ΑΕΚ, είσαι παιχταράς, έλα στην ΑΕΚ" και αυτό το σέβομαι, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Πολλοί λένε διάφορα, αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα εδώ στην Ελλάδα."

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

"Για μένα είναι το φυσιολογικό να είμαι στον ΠΑΟΚ επειδή έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Όμως μετά το Μουντιάλ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί."

Γίνεται χαμός με το τραγούδι σου έτσι;

Το μόνο τραγούδι που θυμάμαι όλη τη χρονιά είναι αυτό. Βρε μελαχρινάκι, με πότισες φαρμάκι, ντίμπι ντίμπι ντίμπι ντάι. Τι ντιμπι ντιμπι ντάι; Εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάλα. Αλλά εντάξει δεν πειράζει, ντίμπι ντίμπι ντάι και τώρα καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα, καλύτερα.
Keywords
video, champions league, αιγυπτος, novasports, ελλαδα, mvp, ΠΑΟΚ, γκολ, ρομα, league, σημαίνει, superleague, ΑΕΚ, ολυμπιακος, λαρισα, οακα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , προγνωστικα στοιχηματος, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, Καλή Χρονιά, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, μουντιαλ 2014, η ζωη ειναι ωραια, αποτελεσματα, βημα, γερμανια, δουλεια, εθνικη, ισπανια, καριερα, οακα, ονειρο, πιεση, ρεαλ, τηλεφωνο, ωρα, mvp, novasports, superleague, αγρινιο, αγχος, αξιζει, αξιζε, αραβικα, αρσεναλ, ατρομητος, βρισκεται, γκολ, γινει, γινεται, γινονται, δειτε, εγινε, ελπιδα, επιτυχια, ευρωπη, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιντερνετ, θεος, λιβερπουλ, θρυλοι, κυπελλο, λειπει, λογο, μεσι, μοχαμεντ, νασερ, νοοτροπια, ομαδα, παντα, παιδι, ποδοσφαιρο, ψωνιο, ρεαλ μαδριτης, ρομα, ροναλντο, σεζον, σιγουρα, συγχαρητηρια, σπιτι, τρια, τσελσι, φιορεντινα, φορα, χαρα, ψυχολογικα, ομορφα, βηματα, ελληνικα, ηρθα, χωρα, καρδια, λαζαρος, league, μουντιαλ, σημαίνει, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα