Ολυμπιακός: Το “παυσίπονο” που πρέπει να πάρει είναι από την Σερβία

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο αγώνες στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματα του, να ξεπεράσει την απροπονησιά που του δημιούργησε ο κορωνοϊός και να χτίσει πάλι την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Ένα εντός έδρας παιχνίδι μοιάζει με την ιδανική μέθοδο για κάτι τέτοιο. Πολλώ δε μάλλον όταν απέναντι του έχει μία ομάδα κατώτερης δυναμικής από εκείνον, όπως είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Με λίγα λόγια σήμερα μπορεί να βρει το φάρμακο που έψαχνε.


Σίγουρα το Στάδιο

Ειρήνης και Φιλίας δεν θα είναι όπως συνήθως τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού δεδομένου πως υπάρχουν περιορισμοί εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ο παλμός δηλαδή θα είναι ελάχιστος σε σχέση με τα προηγούμενα εντός έδρας ματς. Παρόλα αυτά το γνώριμο γήπεδο, η οικία ατμόσφαιρα κι όλα όσα σου παρέχει το δικό σου σπίτι θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην σημερινή αναμέτρηση.


Αγωνιστικά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να δείξουν προσοχή σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία αν καταφέρουν να κατακτήσουν θα έρθουν πολύ κοντά στο να σπάσουν το αρνητικό του σερί και να πάρουν τη νίκη. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, τα ελάχιστα ως καθόλου λάθη κι η προσήλωση στην άμυνα, είναι τα τρία βασικά κλειδιά. Με αυτούς τους τρεις πυλώνες μπορεί να χτιστεί ένα θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα.


Ο Ολυμπιακός επουδενί σε αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να δώσει στον αντίπαλό του την υπόνοια πως μπορεί να το διεκδικήσει. Οι Σέρβοι όλη τη σεζόν φέτος έχουν κερδίσει παιχνίδια τα οποία κατά τη διάρκεια τους έχτισαν ψυχολογία και σταδιακά ανέβαζαν το επίπεδο της ενέργειας τους. Αντίθετα σε όσα ματς ο αντίπαλος, τους έκοψε από νωρίς τον αέρα σχεδόν τα παράτησαν.


Η νίκη επουλώνει τις πληγές των ομάδων και ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι άμεσα για τις δικές του πληγές που δημιουργήθηκαν στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Το πρόγραμμα στη συνέχεια θα τον βοηθήσει για μερικές νίκες παραπάνω, όμως τον Μάρτη μπαίνει σε μήνα φωτιά κι εκεί πρέπει να έχει προνοήσει και να έχει γεμίσει το σακούλι του με νίκες.


Τα θετικά αποτελέσματα θα απαλύνουν και την κάπως τεταμένη ψυχολογία των παικτών, που μπορείς τον πρώτο γύρο να είχαν μερικές ήττες ήταν όμως πολύ διαφορετικές και πολύ πιο ήπιες από αυτές στα δύο πρώτα παιχνίδια του δεύτερου γύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα