Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ χαμογελά για τον πλουραλισμό (video)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς απέναντι στην Κηφισιά όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δεν ήταν μόνο η νίκη και το τρίποντο, αλλά και το “καρέ” των γκολ για τρίτη συνεχόμενη φορά στο φαληρικό γήπεδο. Οι “ερυθρόλευκοι” έκρυψαν τις αδυναμίες τους πίσω απ’ το ευρύ σκορ και θέλουν να συνεχίσουν με επιτυχία και βελτιωμένο πρόσωπο στη δύσκολο διάστημα που ακολουθεί με Άρη (27/09), ΠΑΣ Γιάννινα (01/10)

και Μπάτσκα Τοπόλα (05/10). Στο ματς με την ενθουσιώδη, αλλά αφελή στο παιχνίδι της Κηφισιά βρήκαν δίκτυα τέσσερις διαφορετικοί παίκτες και αυτά είναι υπέροχα νέα για τον Ισπανό τεχνικό. Ο Ελ Κααμπί συνέχισε να έχει επαφή με το σκοράρισμα, έστω και απ’ τη λευκή βούλα, ο Ποντένσε σκόραρε για πρώτη φορά στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι, ενώ λογαριασμό άνοιξαν οι Γιόβετιτς και Ιμπόρα.

Τα 4 γκολ του Θρύλου κόντρα στην Κηφισιά!

Ελ Κααμπί
Ποντένσε
Γιόβετιτς
Ιμπόρα pic.twitter.com/08TVLyuEAj

Olympiacos FC (@olympiacosfc) September 25, 2023

Οι πρωτοπόροι διαθέτουν αρχισκόρερ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να έχει φτάσει τα 7 γκολ σε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μαροκινός έχει σκοράρει 3 φορές στη Super League, σε 5 συμμετοχές. Ωστόσο ο Μαροκινός δεν είναι… μοναχοφαγάς σε ό,τι αφορά την επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα. Οι Πειραιώτες σε 5 ματς στη Super League, έχουν μετρήσει 10 διαφορετικούς σκόρερ σε συνολικά 15 γκολ. Το παραπάνω στοιχείο κάνει τον Μαρτίνεθ να χαμογελά και να σχεδιάζει τα μελλοντικά σχέδια του με περισσότερη αισιοδοξία. Προαφανώς η πρόσθεση περισσότερων παικτών στο rotation μέσω σκοραρίσματος γίνεται πιο ομάλα και γρήγορα. Επίσης το προφίλ του Ολυμπιακού δεν γίνεται προσωποκεντρικό στην επίθεση, αλλά οι ρόλοι μοιράζονται σε περισσότερους παίκτες, οι οποίοι δημιουργούν πονοκέφαλους στους απέναντι προπονητές.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει αξιοποιήσει ιδιαιτέρως τον Μασούρα σε ρόλο δεύτερου φορ, ενώ δίνει ιδιαίτερο χώρο μεσοεπιθετικά στους χαφ και ζητάει επίμονα γκολ απ’ τους ακραίους χαφ. Η θετική παρουσία του Φορτούνη έχει αντίκτυπο και στο σκοράρισμα. Την ίδια ώρα αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις ασίστ στη Super League. O Φορτούνης είναι κορυφαίος με 3 τελικές πάσες, ακολουθεί ο Ποντένσε με 2, ενώ από μία έχουν οι Ροντινέι, Μπιέλ και Ορτέγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα