Ολυμπιακός: Κίνδυνος νέας τιμωρίας

Το παιχνίδι στον Βόλο έχει σηκώσει αρκετή σκόνη, με τον Ολυμπιακό να εκδίδει ανακοίνωση και τον Αχιλλέα Μπέο με δήλωσή του να κάνει λόγο για ντροπή. Το παιχνίδι διεκόπη για αρκετή ώρα, λόγω επεισοδίων, που έκαναν τους παίκτες των δύο ομάδων να φύγουν τρέχοντας προκειμένου να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.  Τελικά επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και με πασούλες ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Ωστόσο ο λόγος της διακοπής του αγώνα μπορεί να

στοιχίσει στον Ολυμπιακό, καθώς κινδυνεύει με τιμωρία 2-4 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό θα συμβεί αν οι αξιωματούχοι του αγώνα κάνουν λόγο για φθορά ξένης περιουσίας ή βιαιοπραγία. Για αυτές τις περιπτώσεις το άρθρο 15,4β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Ο Ολυμπιακός θα δώσει χωρίς κόσμο το ντέρμπι με την ΑΕΚ από την τιμωρία του ντέρμπι των «αιωνίων», αλλά αν υπάρξει νέα τιμωρία τότε χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί και τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος στις 17/1.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Κίνδυνος,olybiakos, kindynos