Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα του Φορτούνη και το ρευστό ρόστερ

Το ενδιαφέρον της Αλ Γουάχντα για τον Κώστα Φορτούνη είναι υπαρκτό και θερμό και δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τις τελευταίες σεζόν πέρασε από 40 κύματα, εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών του και της σχέσης με τον Πέδρο Μαρτίνς, που τον έφερε στην πόρτα της εξόδου του συλλόγου. Το ταλέντο του Φορτούνη και το δέσιμο του με τον σύλλογο, όχι μόνο τον διατήρησαν στο ρόστερ,

αλλά και λειτούργησαν δραστικά για την αναγέννηση του. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προφανώς χρειάζεται έναν αρχηγό με την ποιότητα του Φορτούνη, για να ξετυλίξει γύρω του τον χαρακτήρα του νέου Ολυμπιακού και απ’ την πρώτη ημέρα φρόντισε να τον “φτιάξει” ψυχολογικά και να του δώσει να καταλάβει πως θ’ αποτελέσει την… πριμαντόνα του.

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε ένα σημαντικό γκολ απέναντι στην Γκενκ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ύστερα ήρθε η πρόταση της Αλ Γουάχντα και ο Φορτούνης δεν έμεινε αδιάφορος. Για τους επαγγελματίες ποδοσφαριστές, ο συγκεκριμένος προορισμός δεν έχει τη γεύση των προηγούμενων ετών. Η ασταμάτητη ροή σημαντικών ονομάτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προς τη Σαουδική Αραβία “χρυσώνει το χάπι”, το οποίο βέβαια από μόνο του έχει πολύτιμη επικάλυψη, καθώς οι ετήσιες απολαβές του Φορτούνη θα υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας περίπου τα 8 εκ. σε τρία χρόνια! Να θυμίσουμε πως ο Φορτούνης είναι πλέον 30 ετών και αυτή φαντάζει η τελευταία ευκαιρία υπογραφής ενός συμβολαίου με τόσα πολλά μηδενικά. Η τελική συμφωνία ή όχι θα κριθεί απ΄τη στάση του Ολυμπιακού και απ’ το αν θα μείνει ικανοποιημένος για ν’ αποχαιρετήσει έναν παίκτη ιδιαιτέρως σημαντικό για την ψυχολογία της εξέδρας, αλλά και για τα πλάνα του προπονητή. Όλα αυτά θα γίνουν ορατά απ΄το ύψος της αναπροσαρμογής που θα προτείνει ο Ολυμπιακός στον Φορτούνη. Προφανώς δεν θα φτάσει στα αραβικά επίπεδα, αλλά η δυναμική της θα δείξει τη διάθεση της διοίκησης. Θα παίξει φυσικά ρόλο και η σχέση… ζωής, που έχει αναπτύξει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και οι τελικές αποφάσεις δεν θα έχουν εντελώς “ψυχρό” χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η πιθανότητα παραχώρησης του Φορτούνη, αλλάζει τις ισορροπίες στο ρόστερ του Ολυμπιακού, παρά την απόκτηση του Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος έχει το βιογραφικό για ν’ αναλαβει κυρίαρχη θέση στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων για την επιθετική γραμμή. Ο Αντόνιο Κορδόν έχει μια σειρά ονομάτων στη λίστα του, τα οποία έχουν διαρρεύσει στον τύπο, αλλά και άλλα πάνω στα οποία δουλεύει με μυστικότητα. Οι περιπτώσεις των Λούκας Μπογέ, Ράφα Μιρ και Ράφαελ Μπορέ επιπλέουν στην επικαιρότητα, ωστόσο με μεγάλες δυσκολίες να εμποδίζουν την ουσιαστική σύνδεση τους με τον Ολυμπιακό. Για να πίασει λιμάνι κάποιος απ’ τους τρεις θα πρέπει ο Ολυμπιακός να ωφεληθεί από μεταγραφικό ντόμινο, σενάριο το οποίο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ ο Κορδόν δεν μπορεί να περιμένει πολύ ακόμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής στη συγκεκριμένη κρίσιμη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα